Zajednički koncert vojnih orkestara Srbije i V.Britanije na otvorenom tanjug

Objavljeno: 20.06.2024. 10:16 Izmenjeno: 20.06.2024. 10:18

Zajednički koncerti Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i britanskog vojnog orkestra „Waterloo Band of the Rifles“ održani su 18. i 19. juna na gradskim trgovima u Novom Sadu i Beogradu. Koncerti predstavljaju nastavak međunarodne vojne saradnje dve zemlje u domenu vojne muzike, imajući u vidu da je ranijih godina u Srbiji i Velikoj Britaniji […]

Zajednički koncerti Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i britanskog vojnog orkestra „Waterloo Band of the Rifles“ održani su 18. i 19. juna na gradskim trgovima u Novom Sadu i Beogradu. Koncerti predstavljaju nastavak međunarodne vojne saradnje dve zemlje u domenu vojne muzike, imajući u vidu da je ranijih godina u Srbiji i Velikoj Britaniji održano nekoliko zajedničkih nastupa sa različitim orkestarskim sastavima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Koncerti predstavljaju nastavak međunarodne vojne saradnje dve zemlje u domenu vojne muzike, imajući u vidu da je ranijih godina u Srbiji i Velikoj Britaniji održano nekoliko zajedničkih nastupa sa različitim orkestarskim sastavima, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Ovog puta „Binički“ je bio domaćin duvačkom orkestru 7. bataljona rezervnog sastava britanske armije „Waterloo Band“. Na repertoaru su se našli poznati aranžmani domaće, britanske i internacionalne muzike – od vanvremenskih hitova „Bitlsa“, Morikonea i Abe do razigranih kola i čočeka u okviru narodnog spleta „Pozdrav iz Srbije“ i „Igre sa Čaira“, dok je numeru „Fly Me to the Moon“ izveo vokalni solista iz našeg mešovitog hora Filip Vučić. Za dirigentskim pultom su se smenjivali potpukovnik Aleksandar Đurov i major Lorens Sejl, koji su na početku nastupa pozdravili publiku i iskazali zadovoljstvo za ukazanu priliku da građanima Novog Sada i Beograda poklone zajednički koncert. „Nakon neizostavne i uvek rado slušane numere za kraj, „Marša na Drinu“, zadovoljna i razigrana publika na novosadskom Trgu slobode i platou ispred Beogradskog kulturnog centra aplauzom i ovacijama je orkestre vratila na bis“, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana