Zabranjen ulazak motornim vozilima na groblja na Zadušnice Beoinfo

Objavljeno: 03.11.2016. 12:30 Izmenjeno: 03.11.2016. 12:30

JKP „Pogrebne usluge” apeluju na građane da za odlazak na groblje u subotu, 5. novembra,  na Zadušnice, koriste gradski prevoz umesto svojih automobila. 

crkva

Toga dana na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju biće na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile. Narednog dana, u nedelju, biće otvorene kapije za ulazak motornih vozila od 7 do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima – Lešću, Orlovači i Novom bežanijskom, obezbeđena su tri komforna  minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će od 7 do 17 časova saobraćati u određenim intervalima od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Osim specijalnih minibus vozila, posetiocima će na Zadušnice na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, karakteristične bordo boje i sa logotipom JKP „Pogrebne usluge”.

Iz „Pogrebnih usluga” apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Naime, njihove stručne ekipe su utvrdile da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali  i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih. Ukoliko neko uoči opasnost od pada spomenika tome treba obavestiti Upravu groblja. Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od deset godina bez pratnje odraslog lica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 24°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana