Zabrana ulaska srpskim intelektualcima neprihvatljiva Tanjug

Objavljeno: 02.11.2018. 16:46 Izmenjeno: 02.11.2018. 17:51

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta ocenio je kao „nerazumnu i nemoralnu odluku“ crnogorske vlade da zabrani ulaz četvorici srpskih intelektualaca u Crnu Goru.

foto Studio B

„Licemerno je objašnjenje Vlade Crne Gore da su pesnik Matija Bećković, istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić i pravnik Dejan Mirović tobože ugrozili stabilnost i bezbednost Crne Gore samo zbog toga što imaju drugačije mišljenje od aktuelnog režima u Crnog Gori povodom obeležavanja 100 godina od održavanja Velike narodne skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori“, naveo je Linta u izjavi za javnost.

On je istakao da je apsolutno neprihvatljivo i antievropski da režim u Crnoj Gori onemogućava slobodu kretanja navedenoj četvorici srpskih intelektualaca samo zato što smatraju da je Velika narodna skupština srpskog naroda u Podgorici 1918. godine bila veliki istorijski događaj na kojoj je doneta odluka o ujedinjenju Crne Gore i Srbije u jednu državu pod dinastijom Karađorđevića uz podršku ogromne većine stanovništva.

Linta je pozvao režim u Crnoj Gori da prekine sa antisrpskom politikom podizanja nacionalnih tenzija i kreiranja podela i da se okrene politici dogovora i poštovanja različitog mišljenja.

(Kraj) /dar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana