Za uništavanje ambrozije Grad izdvaja 15 miliona dinara Studio B, Beoinfo

Objavljeno: 20.05.2017. 09:59 Izmenjeno: 21.05.2017. 10:40

Grad Beograd će ove godine u rebalansu koji stupa na snagu 1. jula izdvojiti 15 miliona dinara za rešavanje problema ambrozije koja će se hemijski tretirati na oko 60 hektara uglavnom javnih površina, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTS-u.

–Očekujemo da će time veći deo problema biti rešen jer se prvi put nakon mnogo godina sistemski bavimo ovim poslom. Oko deset posto populacije ima problem sa ambrozijom i to nije više samo zdravstveni problem već i privredni – rekao je Vesić dodajući da ovaj korov raste i na privatnim površinama gde ih takođe treba uništavati.
On je ovom prilikom izjavio da je juče je završen tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Međulužju čija je vrednost oko 68 miliona dinara.
–Tokom ove godine raspisaćemo još dve tendera za ovakva postrojenja u Pinosavi i Belom potoku. To su mala postrojenja koja ćemo raditi u čitavom Beogradu – rekao je Vesić i podsetio da Grad planira izgradnju pet velikih fabrika za preradu otpadnih voda što je deo projekta da se za narednih deset godina izgradi sva nedostajuća kanalizacija.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je dobro što je opština Novi Beograd konačno počela da radi svoj posao i što su najavili da će u ponedeljak u 9 sati početi rušenje nelegalnog objekta kod Studenjaka.Opština je odgovorna za njegovu izgradnju, jer objekat ne bi nastao da je opština Novi Beograd radila svoj posao, objašnjava Vesić.

Gradski menadžer očekuje da će na konkurs za upis u vrtiće stići oko 20.000 prijava, a da u državnim vrtićima ima oko 7.000 slobodnih mesta, dok u privatnim ima oko 9.500 mesta. Problem sa listama čekanja, kako kaže, pokušaće da reše kroz novu mreže škola, gde je predviđeno da se dobije oko 1.800 novih mesta. Osim toga Ministarstvo prosvete dobilo je kredit od 47 miliona evra za predškolske ustanove, te Vesić očekuje da će svaka opština dobiti bar jedan vrtić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana