Za Srpsku novu u Skadarliji manje gostiju nego ranije Tanjug

Objavljeno: 13.01.2022. 16:27 Izmenjeno: 13.01.2022. 16:27

Interesovanje za proslavu Srpske nove godine u restoranima u Skadarliji je zbog epidemiološke situacije i mera manje nego pre pandemije, ali su ugostitelji zadovoljni što će, za razliku od prošle godine ipak imati goste

„Epidemiološka situacija je bila loša i pre, kada je bilo velikih dočeka, ali sada nema javnih dočeka i kod nas je slab odziv, tako da videćemo šta će biti. Baš malo rezervacija imamo“, izjavila je za Tanjug menadžerka poznatog skardarlijskog restorana „Tri šešira“ Milica Petković.

Podsetila je da je prvi javni doček Srpske nove godine u Beogradu organizovan 1939. godine u „Kasini“, a odmah potom u „Tri šešira“ i da je taj restoran „od tada svašta preživeo, pa će i ovu pandemiju“.

„U odnosu na prošlu godinu i ovo je nešto, zato što smo prošle godine radili bukvalno do šest sati, i za Novu godinu i za Srpsku novu godinu, tako da u odnosu na prošlu godinu i ovo je neki posao“, rekla je Petkovićeva.

Navela je da taj restoran poštuje propisan epidemiološke mere, jer ima kovid redara zaduženog za proveru kovid propusnica, a pravi se i razmak između stolova.

„Mi stvarno poštujemo sve mere. Svi smo vakcinisani, moji konobari naprave uveče prema broju rezervacija uvek distancu među stolovima, imamo dezinfekciju na stolovima, svi konobari nose maske. Čak i naši gosti su takvi, nije nam se desilo da smo nekog vratili“, ističe Petkovićeva.

Šef sale skadarlijskog restorana „Dva jelena“ Dejan Bošnjak je ztadovoljan brojem rezervacija za večerašnji doček.

„U odnosu na prošlu godinu je malo veće interesovanje, ali će biti mesta za sve. Moglo bi i bolje, ali u principu smo zadovoljni. Biće gužva, ali se poštuju epidemiološke mere. Kovid redari su naši, svaki gost mora da ima potrvdu da je vakcinisan, ili da je preležao koronu, ili da ima validan test ne stariji od 72 sata“, rekao je Bošnjak.

Većina anketiranih Beograđana rekla je reporteru Tanjuga da će Srpsku novu godinu ovog puta dočekati kod kuće, u krugu porodice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 30°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana