Za sada nije u planu pooštravanje mera u Beogradu Tanjug

Objavljeno: 10.10.2020. 11:57 Izmenjeno: 10.10.2020. 11:57

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da za sada nije u planu pooštravanje mera u glavnom gradu, navodeći da je dovoljno da se poštuju već propisane mere.

„To znači da u javnom prevozu i u zatvorenim prostorima obavezno nosimo masku. Masku nosimo da bismo štitili sebe, ali i druge, u suprotnom desiće nam se ono što se već dešava u Evropi. Videli ste koliko zaraženih ima u Nemačkoj, vidite šta se dešava u zemljama u okruženju“, rekao je Vesić za TV Prva.

Na pitanje da li su građani preko vajbera počeli da prijavljuju kršenje mera koje su primetili, kaže da je to linija Ministarstva zdravlja, navodeći da će oni već danas uspostaviti kontakt sa drugim službama i prenositi te poruke, pre svega policiji, a onda i komunalnoj miliciji.

Podsetio je da se u prethodna tri dana broj zaraženih povećava i da to znači da je reč o početku trećeg talasa epidemije, te da samo od svih zavisi kakav će taj talas biti i da li će se ponoviti situacija iz jula kada su bolnice bile pune pacijenata.

On je dodao da zajedničke patrole sanitarne i komunalne milicije kontrolišu ugostiteljske objekte i velika većina njih poštuje radno vreme do 23 časa. Ako se ne mere ne poštuju, sledi opomena, a onda i kazna, kaže Vesić.

„Nažalost, ima splavova koji organuzuju žurke, čak i u vreme koje je propisano i na tim žurkama se ne poštuju mere. Moja molba je da razmisle da li treba da zbog svoje zarade izlažu decu zarazi i da posle ta deca zaraze svoje roditelje“, rekao je Vesić.

Kaže da u Beogradu radnim danom ima 1.641 vozilo gradskog prevoza na ulicama i da je nemoguće kontrolisati svako, te da je zbog toga važno da svako bude disciplinovan.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana