Za rekonstrukciju Doma zdravlja u Prokuplju 2,5 milijarde TAnjug, Studio B

Objavljeno: 07.02.2020. 18:57 Izmenjeno: 08.02.2020. 11:29

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je s ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom radove na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja u Prokuplju, za koji je izdvojeno 2,5 milijarde dinara.

foto Tanjug

„Danas smo ovde da obeležimo početak radova na ovom ambicioznom projektu, a u pitanju je privođenje nameni oko 30.000 kvadratnih metara. Ovaj objekat je trebao da bude opšta bolnica još 1989. godine. Međutim, to nije postao za ovih nekoliko decenija“, rekla je Brnabićeva.

„Oko milijardu dinara je samo ova prva faza koja se tiče energetske efikasnosti. Kasnije imamo u planu da uložimo još sredstava za opremu“, istakla je predsednica Vlade.

I dodala da će Prokuplje i ceo ovaj region biti bolji kada se uradi autoput „Mir“, koji će Prokuplje povezivati s Nišom i s Koridorom 10, a onda dalje Kuršumliju, do Merdara, Prištine i Tirane. Kako kaže, usvojen je prostorni plan i radi se na projektno-tehničkoj dokumentaciji.

„Želim da poručim stanovnicima Prokuplja da se oprobaju u preduzetništvu , jer ih država oslobađa od plaćanja prvih 12 meseci doprinosa i poreza“, rekla Ana Brnabić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da među zaposlenim, a i u narodu postoji sumnja da će sve planirano biti završeno.“To razumem, jer je teško poverovati da će nakon toliko godina i decenija laganja, ovaj objekat biti završen. Do sada niko ništa nije uradio. Zamolili smo izvođače radova da završe u roku i da budu ozbiljni „, istakao je Lončar.

On je dodao da država Srbija želi da pomogne bračnim parovima, a kojih prema procenama ima oko 300.000 koji ne mogu prirodnim putem da dođu do potomstva.“Povećali smo broj pokušaja i pomerili smo granicu starosti na 42 godine i sada planiramo da je pomerimo još. Budite sigurni da ćemo učinit sve što možemo kako bi Srbija imala što više dece“, kazao je ministar zdravlja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana