Za povratnike u ovoj godini 108 kuća širom KiM Tanjug

Objavljeno: 11.09.2019. 17:55 Izmenjeno: 11.09.2019. 17:55

Za povratnike na KiM biće izgrađeno još 25 kuća najavilo je danas kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak, dodajući da se u ovoj godini za povratnike gradi ukupno 108 kuća.

Kuće su namenjene Srbima, Romima, Aškalijama i Egipćanima a izgradnja će biti realizovana u opštinama – Peć, Obilić, Orahovac, Štrpce, Ðakovica i Klina, navodi se u saopštenju Ministarstva za povratak i zajednice kojim rukovodi Dalibor Jevtić, prenosi Kosovo onlajn.

Generalni sekretar Ministarstva za zajednice i povratak Nenad Stojčetović je istakavši značaj projekta kojim je omogućena gradnja 25 kuća za povratnike, rekao da je politika Ministarstva za zajednice i povratak, ministra Dalibora Jevtića i Srpske liste, politika kojom se data obećanja ispunjavaju, politika kojom se na praktičan način bori za opstanak Srba i ostalih nevećinkih naroda na KiM i politika koja se zasniva na pomoći svakoj srpskoj porodici ma u kom delu Kosova se ona nalazila.

„Ministarstvo za zajednice će nastaviti da pomaže ne samo na način izgradnje kuća već i na različite načine jer je naša vizija i misija bolji život našeg naroda na Kosovu. Onima kojima je naša pomoć potrebna, pomagaćemo“, istakao je Stojčetović.

U saopštenju se navodi da je sastanak na kojem je bilo reči o projektu povratka i reintegracije održan u Ministarstvu za povratak i zajednice i da je na sastanku odobrena izgradnja 25 kuća. Prisustvovali su i predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM) koja i implementirati projekat i predstavnici UNHCR.

Inače pomenutim projektom, kako navode u saopštenju iz Ministarstva za zajednice i povratak, za ovu godinu će biti izgrađen veći broj kuća od planiranog

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 2°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 11°C
Min: 2°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana