Za obnovu Slavije dva tendera

Objavljeno: 07.03.2016. 10:18 Izmenjeno: 07.03.2016. 10:18

Vesić: Za obnovu Slavije dva tendera, za fontanu gradski tender, a za saobraćajnicu saglasnost EBRD-a.

Na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada je izmena plana Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na osnovu koje će za nekoliko nedelja biti raspisana dva tendera u okviru obnove Trga Slavija, jedan za fontanu, koja je naša obaveza, a drugi za saobraćajnicu od Bulevara oslobođenja do Autokomande, za koju tražimo saglasnost od EBRD-a, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

– Današnja odluka će omogućiti da u narednih nekoliko nedelja krenemo u raspisivanje dva tendera za obnovu Trga Slavija. Naša Agencija za investicije i stanovanje uputila je tender na saglasnost EBRD-u, a do kraja maja i početkom juna očekujemo i početak radova koji će trajati 155 dana – rekao je gradski menadžer.

Vesić je posebno istakao važnost donošenja Generalnog urbanističkog plana koji se donosi posle 13 godina, kao i 19 planova generalne regulacije.

– Na taj način će preko 77 hiljada hektara na teritoriji Beograda biti obuhvaćeno ovim planom. To će značiti modernizaciju Beograda, stvaranje uslova za infrastrukturni razvoj Beograda, kao i mogućnost za dolazak novih investicija – rekao je Vesić i dodao da je na desetine projekata godinama čekalo na donošenje ovog važnog planskog dokumenta.

Prema njegovim rečima, plan će omogućiti stambenu izgradnju, otvaranje pet industrijskih zona, realizaciju projekta spuštanja Beograda na reke, izgradnju dva prstena oko Beograda, kao i tunela od Savske ulice do Bulevara despota Stefana i izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra Beograda. Posle usvajanja ovih značajnih planova Beograd očekuje jedan investicioni bum jer čitav niz projekata čeka na njegovo usvajanje.

Vesić je naglasio da će na dnevnom redu današnje sednice biti i uvođenje četiri nove kategorije za stipendije – to su najbolji studenti, studenti sa invaliditetom, najbolji učenici i učenici sa invaliditetom.

– Za to će biti odvojeno 24 miliona dinara, ali to nije sve jer je grad osnovao Fondaciju za mlade talente, za šta je izdvojeno 12 miliona dinara. Ova fondacija će takođe raspisati konkurs na osnovu kojeg će stipendirati učenike i studente, ali preko davanja sredstava za odlaske na takmičenja i nabavku opreme i instrumenata – rekao je Vesić i dodao da grad ulaže u mlade kako bi u budućnosti mogli da učestvuju u svim ovim velikim projektima za razvoj našeg grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana