Za obnovu škole i tri vrtića u Sopotu 55,5 miliona dinara Beoinfo

Objavljeno: 14.08.2020. 14:56 Izmenjeno: 14.08.2020. 14:56

Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu je za obnovu Osnovne škole „Cana Marjanović” i tri vrtića u Sopotu izdvojio 55,5 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

foto Beoinfo

On je danas sa predsednikom opštine Sopot Živoradom Milosavljevićem obišao rekonstruisanu školu u čiju je obnovu uloženo 37 miliona dinara.

– Rekonstruisanim i adaptiranim delom škole dobili smo bezbedan objekat za odvijanje nastave, obnovljenu svečanu salu, svlačionice, koje učenici nisu imali, i biblioteku. Grad je školu opremio novim nameštajem i opremom za fiskulturnu salu – rekao je Gak.

On i Milosavljević obišli su i vrtić „Veselo detinjstvo” u Maloj Ivanči, gde su u toku radovi na adaptaciji i sanaciji, kao i poslednji novoizgrađeni vrtić „Pčelica”, čiju je izgradnju sa 130 miliona dinara finansirala Opština Sopot.

– Ovo je jedna od četiri opštine u Beogradu na kojoj nakon završenog konkursa za vrtiće nemamo listu čekanja, zato nam je sada ovde prioritet sanacija postojećih vrtića, jer su kapaciteti dovoljni nakon otvaranja novog vrtića prošle godine – rekao je Gak.

U vrtiću u Maloj Ivanči u toku su rekonstrukcije kuhinje i instalacija, kompletna sanacija terase na spratu, kao i dela trotoara na tehničkom ulazu u kuhinju. To je, prema rečima Gaka, jedan od tri vrtića gde se u ovom trenutku izvode radovi u vrednosti od 18,5 miliona dinara.

Milosavljević je istakao da su ovo primeri odlične saradnje institucija na svim nivoima jer je najbitniji krajnji ishod – bolji uslovi za decu u školama i vrtićima.

– U saradnji sa Gradom Beogradom i Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu pokrenuli smo obnovu ustanova za decu i rezultate vidimo, jer već u septembru dočekujemo đake u obnovljenoj školi u Ralji i dograđenom vrtiću u Malom Požarevcu – zaključio je Milosavljević.

Gak i Milosavljević su najavili i proširenje OŠ „Milorad Mića Marković” u Maloj Ivanči, kao i izgradnju nove fiskulturne sale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 13°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana