Svečani doček za Merkel ispred Palate Srbija Tanjug

Objavljeno: 13.09.2021. 14:22 Izmenjeno: 13.09.2021. 19:31

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je svečani doček ispred Palate Srbija za nemačku kancelarku Angelu Merkel, uz postrojenu Gardu, intoniranje himni dve države i ispaljivanje počasnih plotuna

Kancelarka Merkel je tokom intoniranja himni koje je pažljivo slušala, sedela, sto nije prvi put kada je reč o zvaničnim posetama, s obzirom na njeno zdravstveno stanje. Nakon svečane ceremonije uslediće tet-a-tet sastank dvoje državnika, koji će trajati najmanje 30 minuta, a neke od tema biće evrointegracije, politička, ekonomska saradnja, investicije …

Nakon sastanka „u četiri oka“, Vučic i Merkel obići će i izložbu u Palati Srbija, a potom održati i konferenciju za medije. Obraćanja medijima nakon ovog sastanka očekuje se u 18 i 50. koje će prattiti 23 medijske ekipe.

Nemačka kancelarka, jedna od najmoćnijih političkih figura današnjice, stigla je u Beograd nešto posle 16 sati.

Vucic je na svom Instagram profilu objavio video snimak očekivanja i sletanja aviona sa Angelom Merkel na aerodrom objavio video-snimak.

„Kao i svaki put kada imam tremu došao sam mnogo ranije. Šetam izmedu piste i salona. Mislim da sam 500 puta ponovio za svaku nemacku fabriku u Srbiji koliko ima zaposlenih, kolike su nemačke investicije i kolika je trgovinska razmena. Sve detalje Briselskog i ostalih sporazuma, a i dalje imam tremu i strah da nešto ne zabrljam“, naveo je Vučić.

Avion kojim je došla kancelarku dopratili su migovi 29 Vojske Sribije, koju su brigu o bezbednosti Merkel preuzeli po ulasku naš vazdusni prostor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana