Za kupovinu PKB stiglo osam pisama ponude Tanjug

Objavljeno: 22.02.2017. 22:28 Izmenjeno: 23.02.2017. 16:25

Na javni poziv Vlade za kupovinu PKB-a stiglo je osam pisama, a poslali su ih „El Dahra“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, MK grupa, „Industrija mesa Matijević“, jedno fizičko lice iz Kovina, kao i dve kompanije iz Velike Britanije i po jedna iz Kine i Singapura, javio je večeras RTS.

Njihova pisma sa oznakom tajnosti i imenima, međutim, ne mogu da se objave, navodi ta televizija, prenoseći da su u Vladi zadovoljni odzivom i najavljuju oglas za prodaju u narednih mesec do mesec i po.

Ministar privrede Goran Knežević kaže da se većina potencijalnih kupaca opredelila za sve ono što je moguće po srpskim zakonima, od prodaje imovine, kapitala, strateškog partnerstva.

„Zaintereovani su za sve, tako da ćemo na osnovu tog i bližih razgovora dogovoriti pravi model privatizacije. Očekujemo da ćemo u narednih mesec, mesec i po objaviti pravi konkurs za privatizaciju PKB-a. Očekujem da dobijemo vlasnika do kraja godine“, kaže Knežević, prenosi RTS.

Da li će se plan realizovati kaže, zavisi od ozbiljnosti kupaca.

Među njima su i dve velike domaće kompanije.

„Rekli smo da pristajemo na bilo koji oblik privatizacije, kako država odluči. Naravno da bismo radije 100 odsto vlasništvo, ali ako država smatra da ima interesa da ostane kao akcionar, mi ćemo se prilagoditi“, kaže kaže Jovan Purar, direktor MK Grupe.

PKB jedan od najvećih i najstarijih poljoprivrednih kombinata u Srbiji, ima preko 20 hiljada hektara obradive zemlje, preko 26 hiljada grla stoke, mašine, opremu, staklenike i 1.700 zaposlenih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 35°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana