Za kraljevinu Srbiju: Otvoriti dosijea službi bezbednosti Studio B

Objavljeno: 27.05.2020. 10:59 Izmenjeno: 27.05.2020. 10:59

Koalicija Za kraljevinu Srbiju saopštila je da se zalaže da se u Srbiji bezuslovno otvore svi dosijei domaćih službi bezbednosti da bi, kako dodaju, narod saznao šta se krilo više od sedam decenija.

„Otvorićemo za građane dosijee službi državne bezbednosti kao i u istočnoevropskim državama, da bi narod saznao ono što se od njega decenijama krilo, kao i ko je sve umešan u pljačku i otimačinu srpske privrede od Drugog svetskog rata, pa na ovamo“, poručio je Mirko Čikiriz, zamenik predsednika Porkreta obonove Kraljevine Srbije (POKS) koji zajedno Monarhističkim frontom princa Vladimira Karađorđevića i Srpskim pokretom monarhista čini koaliciju Za kraljevinu Srbiju.

POKS je, kako Koalicije podseća, već podnosio Skupštini Srbije predlog Zakona o otvaranju dosijea Službi državne bezbednosti, ali da je taj predlog velikom većinom glasova poslanika odbijen.

„Ta činjenica govori da i vlast i opozicija u Srbiji strahuju od toga šta bi građani sve mogli da saznaju njihovim otvaranjem“, poručili su iz Negotina predstavnici Koalicije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana