Za izbore u Srbiji otvara se 15 biračkih mesta u BIH tanjug

Objavljeno: 25.03.2022. 14:07 Izmenjeno: 25.03.2022. 14:07

Iz Ambasade je za Srnu rečeno da se procedura glasanja u inostranstvu nije menjala u odnosu na prethodne izbore.

Na predstojećim predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, koji će biti održani 3. aprila, oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moći će da glasa na 15 biračkih mesta, rečeno je u Ambasadi Srbije u BiH.

„Državljani Srbije koji borave u BiH, a koji su se do 12. marta ove godine preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u BiH prijavili da će glasati u BiH, mogu da ostvare svoje glasačko pravo na biračkim mestima na kojima su se prijavili da će glasati“, kažu u Ambasadi.

Biračka mesta u Banjaluci biće otvorena u Generalnom konzulatu Srbije, zgradi M:tela, u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, u Trebinju u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, a u Drvaru u Konzularnoj kancelariji Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

U Višegradu državljani Srbije glasačko pravo moći će da ostvare na biračkom mestu koje će biti otvoreno u Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“, u Doboju u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje i u Bratuncu u istoimenom srednjoškolskom centru.

U Bijeljini biračko mesto biće otvoreno u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, u Rudom u istoimenom srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odeljenju Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Roćević u Branjevu.

Iz Ambasade navode da će biračka mesta biti otvorena na dan glasanja od 7.00 do 20.00 časova, a glasačima je potreban važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno lična karta ili pasoš ove države.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana