Za Bitef rekordnih 20 miliona dinara Beoinfo

Objavljeno: 22.09.2016. 16:27 Izmenjeno: 23.09.2016. 21:27

Gradska sekretaraka za kulturu Ivona Jevtić izjavila je danas prilikom najave Bitef-a da je Grad Beograd za jubilarni, 50. festival izdvojio rekordnih 20 miliona dinara.

Ona je, na konferenciji za novinare, istakla da je to uvećenje u odnosu na prošlu godinu od šest miliona dinara, dok je sekretarijat ove godine izdvojio i dodatnih osam miliona dinara za organizaciju Svetskog kongresa pozorišnih kritičara, a koji se održava tokom trajanja manifestacije.

– Grad Beograd je ponosan na 50 godina dugu tradiciju Bitef festivala, za koji želimo da bude jedna od najznačajnih kulturnih manifestacija u ovom delu Evrope. Takođe, Grad Beograd u narednom periodu organizuje i još nekoliko veoma značajnih manifestacija, poput Sajma knjiga, manifestacije „Radost Evrope” ili Dani Moskve u Beogradu – najavila je gradska sekretarka i pozvala građane prestonice da posete jubilarni Bitef.

Direktor Bitefa Miloš Latinović zahvalio je Gradu Beogradu i Sekretarijatu za kulturu na izuzenoj podršci i izrazio očekivanje da će Bitef vratiti energiju svetskog festivala. Umetnički direktor Ivan Medenica najavio je gostovanje velikih kritičara i umetnika iz Rumunije, Italije, Nemačke, Rusije, Francuske, regiona i Srbije.

Ovogodišnji jubilarni festival održava se pod sloganom „Na leđima mahnitog bika” od 24. septembra do 2. oktobra na više lokacija u gradu. Cena ulaznica kreće se od 800 do 2.500 dinara, dok svi zainteresovani program festivala mogu da vide na sajtuwww.bitef.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Sreda
Malo i umereno oblačno

Max: 0°C
Min: -5°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana