Za asfaltiranje trotoara u Vojvođanskoj ulici 39 miliona dinara

Objavljeno: 17.03.2016. 12:11 Izmenjeno: 17.03.2016. 12:11

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju trotoara u Vojvođanskoj ulici i tom prilikom rekao da je vrednost investicije 39 miliona dinara.

“Na zahtev građana Surčina i na predlog opštine, radimo trotoare u Vojvođanskoj ulici. Radimo dva kilometara trotoara koji su široki 1,5 metara, a vrednost investicije je 39 miliona dinara“, rekao je Vesić.

On je naveo i da se uporedo rade i trotoari u Moravskoj ulici dužine oko 600 metara, a da su završeni trotoari u Skopljanskoj i Beogradskoj dodajući da sve ukupno čitava investicija za trotoare koštati oko 55 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, izrada trotoara, kao što je i sama rekonstrukcija ulica koje se rade u Surčinu, važna je za urbanizaciju te opštine.

Kako je rekao, Surčin, koji je deo grada, nema dovoljno trotoara, a saobraćaj je inteziovan.

“Na ovaj način se podiže kvalitet života ljudi. Mi ćemo i u narednom periodu u dogovoru sa opštinom i građanima nastaviti da urbanizujemo Surčin kako bi postao mesto koje liči na deo Beograda i u kome će građani imati iste uslove života, kao i u drugim delovima grada“, rekao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao i da je završen tender za izgradnju fekalne kanalizacije u Surčinu.

Prema njegovim rečima, tender je vredan 150 miliona dinara, raspisala ga je Direkcija za građevinsko zemljište, a izabar je i izvođač radova.

“Narednih dana očekujemo potpisivanje ugovora i verujem da ćemo početkom aprila početi da radimo fekalnu kanalizaciju u Surčinu što je, takođe, važno da bi se kvalitet života građana poboljšao“, rekao je Vesić.

On je rekao i da se radi na izgradnji kanalizacionog kolektora Surčin – Dobanovci, a da je vrednost te investicije 250 miliona dinara.

“Novac smo obezbedili u budžetu grada. Rešavamo tekuće probleme sa Beogradskim vodovodom i mislim da je relano da do kraja godine krenemo sa izgradnjom i tog kanalizacionog kolektora što će mnogo značiti za Surčin i čitav ovaj kraj“, rekao je Vesić i dodao da je to sve deo projekta da u narednih 10 godina nijedna kuća u Beogradu ne bude bez kanalizacije.

Predsednik Skupštine Surčin Stevan Šuša rekao je da u narednom period imaju plan, odnosno da se sigurno rade, trotoari u Petrovčiću, Prograru, Bečmenu Jakovu i Boljevcima.

“Kao što grad gleda da ravnomerno razvija sve svoje opštine tako i mi u opštini Surčin gledamo da sva naša naselja ravnomerno dobijaju ono što im je neophodno“, rekao je Šuša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 20°C
Min: 7°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana