Za 4 dana, niška saobraćajna policija otkrila 1.713 prekršaja Tanjug

Objavljeno: 15.01.2021. 20:24 Izmenjeno: 16.01.2021. 09:19

Saobraćajna policija je u Nišu, od uvođenja pojačane kontrole saobraćaja, u poslednja četiri dana otkrila 1.713 saobraćajnih prekršaja, izjavio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin .

Vulin, koji je održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu na kome su analizirani rezultati uvedenih mera i pojačanog prisustva saobraćajne policije na ulicama Niša, precizirao je da su u otkrivenim prekršajima dve bile nasilničke vožnje i da su otkrivena 22 vozača koja su vozila pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je Nišlijama poručio da kada protestuju protiv bahate vožnje i onih koji krše saobraćajne propise, treba da znaju da su to njihovi sugrađani, ljudi sa kojima dele ulicu, put, život. “Nema te policije koja će vam sačuvati red i mir ako vi ne budete poštovali saobraćajne propise“, istakao je ministar.

Podsetio je da je tri dana nakon tragedije u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil, saobraćajna policija u Nišu privela je 22-godišnjeg mladića koji je u gradu vozio BMV brzinom višom od 140 kilometara na čas.

Ministar je apelovao na građane da vode računa u saobraćaju i da poštuju saobraćajne propise.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, pojačalo je rad niške saobraćajne policije kroz ispomoć kolega koji su došli iz Beograda, Jagodine i preduzelo sve mere kako bi obezbedilo da niške ulice budu bezbednije.

„Dogovorili smo se sa gradom Nišom, da se postave nove kamere, ograde, da se podigne visina ivičnjaka. Sve ćemo mi uraditi, ali bez vas ovo ništa neće moći i znajte da kada protestujete, protestujete protiv bahatih vozača koji su vaši sugrađani i vaše komšije“, poručio je Vulin.

Sastanku u Policijskoj upravi u Nišu prisustvovali su i direktor policije Vladimir Rebić, načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov i načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević.

Po završenom sastanku ministar Vulin obišao je na više punktova pripadnike saobraćajne policije koji patroliraju u Nišu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 9°C

Vedro

Petak
Sunčano

Max: 19°C
Min: 4°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana