Vulin:Vučić je jedini slobodni državnik u Evropi tanjug

Objavljeno: 22.05.2022. 12:55 Izmenjeno: 22.05.2022. 12:55

Na pitanje šta bi se desilo ako Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji, Vulin je odgovorio da će on uvek biti protiv sankcija i istakao da ne zna zašto Srbija treba da se upliće u ratove koji nisu njeni.

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini slobodni državnik u Evropi, jedini koji ima hrabrost i izdržljivost da nosi našu samostalnu politiku, iako trpi velike pritiske zbog toga što nisu uvedene sankcije Rusiji.

„Većina predsednika u zemljama EU su više nameštenici nego šefovi suverenih, slobodnih država. Kao da vladaju teritorijama, a ne da vladaju državama. Jedna od poslednjih država u Evropi je Srbija“, rekao je Vulin gostujući na TV Prva.

Prema Vulinovim rečima, predsednik Vučić je „bio veoma jasan i rekao da ćemo voditi apsolutno računa o svojim interesima, ali ćemo voditi računa i o svom obrazu, da ćemo voditi računa o prošlosti, da ćemo voditi računa o budućnosti“, prenosi Pokret socijalista u saopštenju.

Možemo li mi da zaboravimo da je 2015. godine Vladimir Putin sa Aleksandrom Vučićem sprečio onu čuvenu rezoluciju Velike Britanije u kojoj traže da Srbi budu genocidan narod, upitao je Vulin dodajući da „ne možemo mi baš da zaboravimo sve, ne možemo da zaboravimo to da je predsednik Vučić izborio najnižu cenu gasa“. „Mislite li da to padne sa neba“, rekao je.

„Ja bih prvo morao da izmerim i jedno i drugo. A je li mislite da uvođenje sankcija Rusiji nema posledica, je li mislite da taj gas, to će da stiže i po istoj ceni će da stiže. Moja opredeljenja su jasna, ali ja ne vodim ovu državu. Ja sam uvek protiv sankcija Ruskoj Federaciji i uvek ću biti protiv sankcija Ruskoj Federaciji, ne razumem zašto ja treba da se uplićem u ratove koji nisu moji“, istakao je on.

„Nesporno je da kada bi Srbija uvela sankcije Ruskoj Federaciji, šta vi mislite da bi se tu nešto promenilo u ekonomiji Rusije, što onda insistirate toliko, što vam je važno da Srbi uvedu sankcije Rusima? Zato što hoćete da slomite duh ovog naroda, zato što hoćete da kažete vi Srbi nemate pravo ni na prijatelje, vi Srbi ne možete ni da izaberete prijatelje, mi ćemo vam izabrati, mi ćemo vam reći ko su vaši prijatelji“,kazao je. „Odakle hrabrost Aleksandru Vučiću verujte mi ne znam. Jer ja sam mislio kada sam učestvovao u briselskom dijalogu da nikada neću videti snažnije i strašnije pritiske na nekoga, nego što sam gledao tada pritiske Evropske unije na Aleksandra Vučića“, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, sada je to ništa, „to što smo doživeli u Briselu u odnosu na ovo šta nam danas rade je apsolutno ništa“.

„Kako Aleksandar Vučić izdržava, ja stvarno ne znam. Može da se ljuti na mene koliko hoće. On često ume da kaže to što ti govoriš, to nije u redu zato što je to neodgovorno s tvoje strane, zato što ja vodim državu, moraš da razumeš. Sve u redu, sve je u pravu, ali on je predsednik svih Srba ma koliko se ljutio na mene i on je čovek koji ima hrabrost da nosi našu samostalnu politiku. Niko drugi, niko drugi ne bi imao tu hrabrost i tu izdržljivost“, istakao je Vulin.

Vulin kaže da zna kakve pritiske Vučić trpi, „koliko on lično trpi zato što nisu uvedene sankcije Ruskoj Federaciji“.

„Hvala mu zbog toga, jer ja jedinu nadu koju vidim da ne uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji jeste njegov opstanak u političkom životu“, rekao je Vulin, kako navodi Pokret socijalista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana