Vulin:Vojska sposobna da zaštiti državu i Srbe gde god žive Tanjug

Objavljeno: 19.03.2020. 12:48 Izmenjeno: 19.03.2020. 12:48

Vojska Srbije je u punom borbenom kapacitetu, sposobna i spremna da zaštiti svoju državu bez obzira na nove aktivnosti u vanrednom stanju – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući na TV Pink.

„Vojska Srbije, pored toga što je preuzela ogromnu obavezu, što obezbeđuje zdravstvene centre, 17 migrantskih centara, što je izašla na granicu i što postavlja karantine, što drži vojno zdravstvo, nije izgubila ni delić svoje borbene gotovosti i borbenih sposobnosti“, rekao je on.

Vulin je ocenio da je Vojska u stanju da zaštiti svoju zemlju i Srbe gde god da žive, i dodao da je to bitno da ne bi slučajno neko pomislio da je Vojska Srbije sada zauzeta nekim drugim stvarima i da ne može da razmišlja o tome da li se negde neko obračunava sa Srbima ili ugrožava naš teritorijalni suverenitet.

On je rekao da je Vojska Srbije deo ovog društva i postoji da pomogne svojoj zemlji bez obzira kada to treba da uradi – i podsetio da je treća misija Vojske Srbije pomoć civilnim vlastima kad god je to potrebno.

“ Nije Vojska preuzela vlast u državi, več ona radi ono što joj je naredila legalna i legitimna vlast u ovoj zemlji. Vrhovni komandant Vojske Srbije rekao je da je naše angažovanje potrebno i mi smo se stavili na raspolaganje civilnim organima“, rekao je Vulin.

Vojska Srbije uradila je odgovarajuću procenu na osnovu svih parametara i svom vrhovnom komandantu dostavila svoj stav da treba uvesti vanredno stanje, rekao je on.

“ Mi se nismo pripremali ni za kakvu epidemiju, to nije posao vojske, ali smo se pripremali da možemo da ispunimo svaku svoju svrhu kad god nam se naredi i sada se vide rezultati toga“, rekao je on.

Dodao je da sada možemo da kažemo da su robne rezerve pune, da vojska ima hrane više nego ikada.

“ Ako treba vojska da napravi kamp za 500 ili 1000 ljudi, ona ga napravi za dva dana“, rekao je on.

Vulin je ocenio da je država ojačala i da su mere koje je predsednik Vučić sprovodio dale rezultate.

“ U borbi sa korona virusom vidi se da država funkcioniše i to nije slučajno i preko noći i to govori da smo godinama radili da nam država bude u stanju da čuva svoj narod“, rekao je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 33°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana