Vulin:Vežba Sadejstvo 2020 pokazala da VS sjajno funkcioniše Tanjug

Objavljeno: 11.10.2020. 20:26 Izmenjeno: 11.10.2020. 20:26

Vojna vežba „Sadejstvo 2020“, održana na Pešteru, pokazala je da Vojska Srbije sjajno funkcioniše i da svi vidovi vojske mogu da deluju zajedno, ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da su, kada su Srbija i njena vojska snažne, Srbi sigurni gde god da žive i da je tada mir siguran i dugotrajan

Vojna vežba „Sadejstvo 2020“, održana na Pešteru, pokazala je da

Gostujući na RTS-u, Vulin je rekao da je Srbija dobila izuzetne oficire i podoficire, sjajne posade obučene tako da sve vojske na Balkanu mogu da nam zavide.

„Iza toga stoji odlična priprema, vojska se ne pravi za jedan dan. Da biste napravili vojsku morate imati državu. Kakva vojska, takva i država“, rekao je Vulin.

Naveo je da je gotovo sve što se videlo i što je modernizovano, proizvod Srbije.

„Osim helikoptera, više-manje sve ostalo smo mi radili, čak i složeni borbeni sistem kao što je NORA“, rekao je Vulin.

Istakao je da je na vojnoj vežbi na Pešteru pokazano da svi vidovi mogu da deluju zajedno.

„Pokazali smo da vojska sjajno funkcioniše kao takva, da naše državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem veruje svojoj vojci, da je uložilo ogroman novac i da se taj novac isplatio“, istakao je Vulin.

Naveo je da je ta vežba bila sadejstvo ne samo vojske, već države i dodao da nikada nismo imali takvo jedinstvo od državnog rukovodstva na čelu sa Vučićem, preko ministra odbrane, načelnika Generalštaba do najmlađeg vojnika u Vojci Srbije.

Istakao je da su pripadnici Vojske Srbije vrhunski obučeni i da su pokazali nešto što malo velikih armija može da pokaže.

Naveo je da su vežbu posmatrali vojni izaslanici koji nisu propustili „ni jedan jedini delić“ da snime i da su imali o čemu da izveste svoje centrale.

„Mogli su da vide vojsku koja je u stanju da sačuva mir. Naša poruka je da smo spremni i sposobni. Istorija nas uči da kada je Srbija snažna, kada je vojska snažna, onda su Srbi sigurni gde god da žive i mir je siguran i dugotrajan“, dodao je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana