Vulin:Treći Rajh je pobeđen, ali nacizam nije Tanjug

Objavljeno: 09.05.2019. 12:15 Izmenjeno: 09.05.2019. 12:15

Slobodni svet je 9. maja 1945. uz neshvatljive, strašne žrtve pobedio Treći Rajh, ali nije pobedio nacizam, jer je ideologija nacizma živa i danas, izjavio ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Vulin je danas, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz najviše državne i vojne počasti, položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

„Treći Rajh je mrtav i pobeđen zahvaljujući ogromnoj žrtvi slobodnog sveta, među kojima je srpski narod bio jedan od stradalnijih i najborbenijih, ali ideologija nacizma nije pobeđena. Nacizam i danas postoji, i ova generacija, a bojim se i generacije posle nas, moraće da se bori sa njim, moraće da se bori sa onima koji stvaraju Veliku Albaniju, sa onima koji opravdavaju jasenovački genocid, kao i sa svima onima u čijim glavama je nacizam veoma živ i u čijoj praksi je nacizam veoma živ“, izjavio je Vulin, prenosi Ministarstva odbrane.

On je takođe podsetio na brojne zločine koji svedoče o stradanjima države Srbije i srpskog naroda iz poslednje decenije “90ih, poput bombardovanja Jugoslavije, progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i Srba ubijenih nakon dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se dodaje da se Dan pobede obeležava brojnim manifestacijama u Srbiji, kao i svečanostima i okupljanjima kraj vojnih memorijala i mesta stradanja u brojnim opštinama i gradovima širom Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana