Vulin:Srpska policija nastavlja žestoku borbu protiv mafije Tanjug

Objavljeno: 24.02.2022. 11:06 Izmenjeno: 24.02.2022. 13:47

Kako je saopštio MUP, ministar policije je naglasio da je ponosan na rezultate rada Uprave kriminalističke policije i dodao da se za godinu i četiri meseca u Srbiji i Beogradu nije dogodilo niti jedno mafijaško ubistvo.

foto Tanjug

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je  da je srpska policija od oktobra 2020. do februara ove godine razbila čak 25 organizovanih kriminalnih grupa i uhapsila 180 osoba, članova tih kriminalnih grupa.

Ministar Vulin je na kolegijumu Uprave kriminalističke policije, kojem su prisustvovali pomoćnik direktora policije i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić i viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, kazao da je srpska policija u poslednjih godinu i po dana zadala žestok udarac mafiji i da će i u narednom periodu odlučno i beskompromisno nastaviti da se bori protiv onih koji bi da truju, pljačkaju i ubijaju naše građane.

„Srpska policija nastavlja žestoku i beskompromisnu borbu protiv mafije. Od oktobra 2020. godine do danas zaplenjeno je gotovo 11 tona različitih narkotika. Zahvaljujući operativnom radu pripadnika Uprave kriminalističke policije, uz veliku podršku državnog vrha na čelu sa predsednikom Vučićem, razbili smo 25 organizovanih kriminalnih grupa za godinu i po dana i uhapsili 180 lica, članova tih kriminalnih grupa koji se sumnjiče za ubistva, otmice, trgovinu i stavljanje u promet opojnih droga i oružja, uhapsili smo lica koja se terete za krijumčarenje ljudi, privredni kriminal, korupciju, razbojništva.

Razbili smo najmonstruozniji kriminalni klan u ovom delu Evrope, klan Belivuk-Miljković i uhapsili 29 članova ove kriminalne grupe. Zahvaljujući upornom radu pripadnika srpske policije uhapšen je najozloglašeniji kriminalac u regionu Darko Elez i razbijena kriminalna grupa koju je predvodio Dario Ðorđević.

Razbijeno je osam organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krijumčarenjem ljudi. Procesuirane su i mnoge organizovane kriminalne grupe koje su se bavile krađom i vršile krivična dela prevare i ovim putem želim posebno da se zahvalim tužilaštvu uz čiju pomoć i podršku smo postigli ovako značajne rezultate i našu Srbiju učinili bezbednijom i boljim mestom za život običnih ljudi“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Načelnici Uprave kriminalističke policije na čelu sa Bogdanom Pušićem, predstavili su ministru policije Aleksandru Vulinu buduće planove i ciljeve iz svojih linija rada.

Kako saopštava MUP, na kolegijumu UKP-a je konstatovano da je i pored ostvarenih odličnih rezultata neophodno uložiti još više truda i napora kako bi se visok nivo bezbednosti očuvao i unapredio.

„Pripadnici srpske policije uživaju puno poverenje i podršku državnog vrha na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ne postoje prepreke koje ih mogu zadržati i sprečiti da svoje poslove obavljaju još bolje i efikasnije“ , poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na kolegijumu Uprave kriminalističke policije.

Bezbednost naše dece je prioritet

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsedavajući Fondacije Amber Alert Evropa Frank Hoen potpisali su  u Beogradu Memorandum o razumevanju, koji će značajno unaprediti aktivnosti na polju pronalaska nestale dece.

„Bezbednost svakog našeg građanina je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova, a posebno bezbednost naše dece. U svetu u kojem živimo, u svetu brojnih izazova, u svetu u kojem nikada ne možete biti dovoljno sigurni da ste uradili baš sve da sačuvate vaše najmlađe i najdraže inicijativa kakvu ima Amber Alert je dragocena, vredna i važna“, istakao je ministar policije Vulin po potpisivanju Memoranduma.

Ministar policije je rekao da je zahvalan Amber Alertu na prilici da učimo jedni od drugih, da obavljamo različite obuke, da prepoznajemo najbolje prakse i da koristeći iskustvo drugih policija, drugih organizacija, unapredimo naše kapacitete kada je u pitanju potraga za nestalim licima, nestalom decom.

Prema rečima srpskog ministra policije, ne postoji ništa teže od nestanka deteta i kada se to desi, tražite od države, društva, od boga da svi učine sve da bi se onaj koga volite vratio brzo.

„Ovo je još jedan od načina da oni koje najviše volimo budu bezbedni i šta god da se desi da znaju da postoji i ovaj alat, mehanizam, mogućnost da rešimo njihov nestanak i da ih vratimo tamo gde pripadaju, u njihove porodice, gde su najsigurniji i najvoljeniji“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova apsolutno posvećeno borbi za sigurnost svakog našeg građanina, a posebno borbi za sigurnost svakog našeg deteta.

„Od danas na sajtu Amber Alert Evropa i u njihovoj službenoj komunikaciji sa ponosom će kao jedna od 43 članice stajati i logo Ministarstva unutrašnjih poslova, a isto tako će logo Fondacije Amber Alert Evropa stajati na našem sajtu kao znak da smo usvojili najbolju praksu i da dajemo sve od sebe da sačuvamo svako dete i bezbednost svakog građanina“, naveo je ministar policije Aleksandar Vulin.

Predsedavajući Fondacije Amber Alert Evropa Frank Hoen izrazio je zadovljstvo potpisanim Memorandumom, kojim će se, kako je istakao, učvrstiti postojeći odnosi sa Srbijom na polju nestale dece i uzbunjivanja u vezi sa decom.

„Ovaj sporazum šalje snažnu poruku posvećenosti Srbije projektu Amber Alert i verujem da će doprineti jačanju njene pozicije u oblasti nestalih lica. Lično smatram da je Srbija lider u regionu u ovom pogledu i radujem se saradnji sa vama, jer mnogo toga možemo da naučimo jedni od drugih“, rekao je Hoen.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana