Vulin:Srbija koju vodi Vučić je na svojoj strani tanjug

Objavljeno: 21.06.2022. 11:39 Izmenjeno: 22.06.2022. 13:17

Pustite Srbe da sami odlučuju i nemojte im pretiti silom, možete dobiti odgovor koji vam se neće dopasti“, izjavio je ministar Aleksandar Vulin,

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom izjave predsednice EK Ursuli fon der Lajen da Srbija mora da se odluči na čijoj strani želi da bude, kazao je da je Srbija, koju vodi poslednji slobodni državnik Evrope Aleksandar Vučić, na svojoj strani.

„Srbija je kroz svoju istoriju bila predmet brojnih ucena i ultimatuma. U dva poslednja svetska rata, Nemačka se isticala ultimatumima posle kojih su umirali milioni Srba. I uvek je pitanje bilo na čijoj smo strani. Srbija je na svojoj strani, Srbija je na boljoj strani istorije, čime narod gospođe fon der Lajen i većine naroda koji čini Evropsku uniju ne može da se pohvali“, naveo je Vulin u saopstenju.

„Srbija koju vodi poslednji slobodni državnik Evrope Aleksandar Vučić je na svojoj strani. Srbija dosledno poštuje međunarodno pravo i zato nam nije razumljivo da je teritorijalni integritet Ukrajine svetinja, a celovitost Srbije nije. Svaki ultimatum počne sa jednim uslovom, a nastavi se još jednim, pa još jednim. Samo uvedimo sankcije Rusiji, pa samo priznajmo takozvano Kosovo, pa samo napustimo Republiku Srpsku. Ko nam garantuje da se od nas neće tražiti da samo naoružavamo Ukrajinu, pa da samo postanemo deo sukoba zbog koga duboko žalimo, ali nismo i nećemo da budemo deo njega. A kada sve to ispunimo, eto 2033. godine, pa možda i budemo bliže članstvu u Evropsku uniju“, kazao je Vulin.

„Da je Aleksandar Vučić prihvatio da uvede sankcije Rusiji i prizna takozvano Kosovo, već bi zaboravili na gluposti koje ponavljaju u medijima o diktaturi, o izostanku vladavine prava i sličnim lažima. Do početka sukoba u Ukrajini, Evropska unija je o Kijevu govorila kao o jednoj od najkorumpiranijih zemalja u Evropi, a sada ih proglašava zemljom kandidatom. Pustite Srbe da sami odlučuju i nemojte im pretiti silom, možete dobiti odgovor koji vam se neće dopasti“, izjavio je ministar Aleksandar Vulin, komentarišući navode predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da Srbija mora da se odluči na čijoj strani želi da bude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana