Vulin:Srbi nisu došli u Hrvatsku, oni su u njoj rođeni Tanjug

RegionRegion Pocetna 07. 08. 2019. 14:40:19

Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj, poručio je  ministar odbrane Aleksandar Vulin

Vulin je to rekao komentarišući izjavu  bivšeg generala hrvatske vojske Željka Glasnovića „da je Beograd devedesetih pokušao okupaciju Hrvatske“ i srpkom ministru poručio „krenuli ste tenkom, vratili se kući limenkom“.

„Ustaše ni u Drugom svetskom ratu ni u građanskom ratu devedesetih nisu priznavale da u Hrvatskoj žive Srbi, zato su trabunjale o srpskoj agresiji dok su klale decu u Jasenovcu ili ubijale decu u izbegličkim kolonama za vreme Oluje“, rekao je Vulin.

Vulin kaže da ne zna šta je Glasnovića isprovociralo da se javi kada je rekao da Srbija neće napasti Hrvatsku i da ne želimo ni jedan pedalj hrvatske zemlje.

„Ali znam da Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj. Istina mnogi su otišli iz Hrvatske u limenim kovčezima a najveći broj takvih su bili žene i deca, omiljene ustaške žrtve. Najgore ustaše su bivši Srbi, biće da Željko ponešto zna o tome“, kaže Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 27°C
Min: 12°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana