Vulin:Odbrambena industrija Srbije je naš strateški interes Tanjug

Objavljeno: 31.08.2018. 17:04 Izmenjeno: 31.08.2018. 17:23

Odbrambena industrija Srbije je prošle godine ostvarila izvoz vredan 569 miliona dolara, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima.

 

 

„Ove godine očekujemo da će rezultati biti još bolji i da ćemo imati izvoz više od šeststo miliona dolara. Odbrambena industrija Srbije je strateški interes i Vlade i naše države, i sve odluke koje se budu donosile, donosiće se da se industrija razvija, da radnici imaju sve bolje uslove i da se, naravno, vodi računa o usvajanju novih tehnologija“, rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je istakao da Odbrambena industrija Srbije kao svoj prioritet uvek mora da ima, osim svog rada i jačanja, i zadovoljavanje potreba Vojske Srbije.

„Ona postoji zbog vojske Srbije i zbog naše potrebe za naoružavanjem i opremanjem, i naravno, zbog tehnološkog razvoja“, rekao je Vulin.

Preduzeće „Milan Blagojević“ i čitava Odbrambena industrija Srbije su dužni da se razvijaju i tehnološki napreduju i da, zahvaljujući njihovom radu i rezultatima, Vojska Srbije može da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi mogla na svetskom tržištu, naveo je Vulin i ponovio da je Odbrambena industrija naš strateški interes.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana