Vulin:Obučena vojska je garant i podrška mirovnoj politici Tanjug

Objavljeno: 07.06.2019. 18:00 Izmenjeno: 07.06.2019. 18:00

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je kadete i kadetkinje treće i četvrte godine Vojne akademije rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica i slušaoce za rezervne oficire roda pešadije generacija „Mart 2019″, koji u sklopu višednevnog logorovanja realizuju obuku u vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

 

foto Tanjug

Mirovna politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić mora biti podržana snažnom i moćnom vojskom. Obučena, snažna, spremna vojska da uvek reaguje i da uvek zaštiti Srbe gde god oni žive, najbolji je garant i najbolja podrška mirovnoj politici, rekao je ministar Vulin.

On je naglasio da Vojska Srbije posebnu pažnju poklanja obuci svog starešinskog kadra.“Naši budući oficiri za nekoliko meseci preuzeće u svoje ruke odgovornost za sudbinu, za živote vojnika koji će im biti povereni, ali i za slobodu i bezbednost čitave naše zemlje“, izjavio je ministar odbrane.

Komandant kadetske brigade pukovnik Ivan Orbović objasnio je da obuka kadeta završnih godina Vojne akademije predstavlja poseban oblik nastave koja ima za cilj njihovo osposobljavanje za početne dužnosti komandira voda u jedinicama Vojske Srbije.Danas, na Pasuljanskim livadama izvedena su odeljenska gađanja iz naoružanja roda oklopnih jedinica i pešadije. Ovom prilikom smo kadete osposobljavali za te početne dužnosti i za dužnosti za koje će oni sutra osposobljavati svoje potčinjene, u sastavu svojih jedinica. Da bi to uspešno radili, prvo oni moraju da prođu sve te sadržaje, a zatim da uspešno izvode obuku, kazao je pukovnik Orbović.

Kadet roda pešadije Marko Jovanović istakao je da je obuka zahtevna, ali ujedno i izazovna, jer određena gađanja kadeti realizuju po prvi put u toku školovanja.

Prema rečima kadetkinje roda pešadije Miljane Vukašinović, obuka je značajna zbog sticanja novih znanja i mogućnosti da se sve što je naučeno u teoriji i praktično proveri.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana