Vulin:Ne može Grenel, već samo narodi mogu da reše Kosovo Tanjug

Objavljeno: 01.02.2020. 08:12 Izmenjeno: 01.02.2020. 14:00

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da Ričard Grenel, specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine, neće moći da reši problem Kosova, navodeći da to samo mogu da urade Srbi i Albanci.

„Ne može ni on ni niko drugi. To može da reši srpski narod i mogu da ga reše Šiptari. To mogu samo narodi“, rekao je Vulin za „Srpski telegraf“.

On dodaje da SAD hoće da pokažu da su sposobnije od EU i da mogu da reše probleme koje ne može EU, za šta je, kako kaže, u prvom redu kriva EU.

„Briselski sporazum, koji je potpisan pod pokroviteljstvom EU, nije poštovan i za to niko nije kriv, niko nije odgovoran. Posle toga teško je imati kredibilitet uspešnog pregovarača“, kaže srpski ministar.

Dopuštajući Albancima da nekažnjeno krše sporazum koji su potpisali, EU je, kako navodi, izgubila autoritet i uticaj, a Amerikanci sada koriste taj prostor.“Šiptari cene samo moć, zato se tako prezrivo i sa nepoštovanjem odnose prema EU. Nisu ih kaznili i sada im to vraćaju“, dodao je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 6°C
Min: -1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana