Vulin:Lekciju Borela da prouče oni iz EU koji su priznali Kosovo Tanjug

Objavljeno: 30.05.2020. 12:07 Izmenjeno: 31.05.2020. 21:57

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da, ako Evropska unija hoće da ima primat u vođenju pregovora između Beograda i Prištine, treba najpre da dokaže da njena reč nešto vredi i da sprovede Briselski sporazum u celini, onako kako je zaključen i kako je EU garantovala da će biti sproveden.

Naveo je da su granice Srbije baš one koje priznaju Španija, Kipar, Rumunija, Slovačka i Grčka, kao i rezolucija SB UN 1244, i da se neće menjati.

Povodom izjave šefa diplomatije Evropske unije Žosepa Borela da je „jasno da se EU zalaže za održavanje trenutnog stanja kada su granice u pitanju, a neke zemlje članice su vrlo protiv pokretanja u tom pravcu“, TE DA, ako se počne sa promenom granica na jednom mestu, javiće se i drugi koji žele isto, Vulin je rekao:

„Radujem se što je komesar Borel još jednom podsetio da bi komadanje Srbije izazvalo ratove i sukobe kakve je izazvalo i razbijanje SFRJ i da je najbolje da sve ostane u okvirima međunarodnog prava. Posebno sam mu zahvalan što će njegovu lekciju morati dobro da prouče članice Evropske unije koje su priznale takozvano Kosovo i tako ugrozile stabilnost Balkana“, rekao je Vulin.

On je na dodeli priznanja najistaknutijim pojedincima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, naglasio da ako Evropska unija hoće da ima primat u vođenju pregovora između Beograda i Prištine, treba najpre dokaže da njena reč nešto vredi i da već jednom sprovede Briselski sporazum u celini, onako kako je zaključen i kako je EU garantovala da će biti sproveden.

„Do tada njihova reč je sfera propagande. Kada god su stranci odlučivali o narodima Balkana, razmišljali su o svojim interesima, o vojnim bazama ili prirodnim bogatstvima koje žele da koriste ali nikada nisu ni pomislili na budućnost balkanskih naroda. To smo naučili u krvavim ratovima koje smo vodili zbog njih, a i sa njima. Vreme je da mi Balkanci sami odlučimo kako će živeti naša deca“, poručio je ministar Vulin.

One Response to “Vulin:Lekciju Borela da prouče oni iz EU koji su priznali Kosovo”

  1. Slavisa Stevanovic каже:

    Kosovo je Srbija!
    Rezolucija UN 1244 je najveci garant za nasu zemlju Srbiju, drugu nemamo zato je moram braniti od NATO agresora i pojedine njene clanice koje su priznali staru juznu Srpsku zemlju Kosovo i Metohija.

    Volimo te Srbijo nasa mila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana