Vulin:Kurti će morati da prihvati da ne može bez Srba Tanjug

Objavljeno: 09.10.2019. 13:30 Izmenjeno: 09.10.2019. 13:30

Aljbin Kurti će morati da prihvati da bez Srba nema odlučivanja, a samim tim ni bez Beograda, ni bez Vlade Srbije i bez ujedninjenih Srba niko na Balkanu ne može ništa da učini, izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima u Beogradu kazao da se iz izjava Aljbina Kurtija, da neće razgovarati sa Srpskom listom jer ne priznaju nezavisno Kosovo, vidi šta bi se desilo da Srbi nisu poslušali predsednika Aleksandra Vučića da budu jedinstveni.

„Zamislite samo da postoji jedan privatni Srbin u prištinskoj Skupštini, taj bi bio opravdanje za sve i bio bi ministar u Vladi“, kazao je Vulin i dodao da je sreća pa su Srbi poslušali Vučića i bili jedinstveni.

„Sada je i ta laž o demokratiji u Prištini razbijena. Srpska lista je legitimni deo srpske političke volje Srba gde god oni žive. Da su Srbi poslušali nekog drugog, a ne Vučića, danas biste imali nekog drugog koji bi aminovao svaku odluku protiv Beograda, Srbije i Srba na kraju“, istakao je ministar odbrane.

On je kazao da kada god je Srbija bila stabilna i jaka i Balkan je bio stabilan i jak, nije bilo ratova, sukoba, te da je tako i danas.

Vulin je kazao da od posete predstavnika Donalda Trampa Beogradu očekuje da čujemo stavove SAD koji su za nas veoma važni.

„Za nas je važno i da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga dođe, da se dijalog nastavi, da se vodi, ali da je za dijalog potrebno dvoje. Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i moguće da vi sve sporazume potpisujete, da sve ono što je jednom potpisano i jednom dogovoreno sutra bude predmet osporavanja“, kazao je.

Dodaje da će se videti koliko će im vremena trebati da se dijalog nastavi i ističe da to više ne zavisi od Srbije.

„Ako im je stalo, neka međunarodna zajednica učini sve da se takse ukinu, da Šiptari poštuju svoj takozvani ustav i da kada formiraju većinu vode računa o odredbama svog ustava, a ne da se vode mržnjom prema Srbima“, kazao je.

Kaže i da međunarodna zajednica treba da povede računa o tome da izjava Aljbina Kurtija govori u stvari da hoće zemlju bez Srba, teritoriju na kojoj ne žive Srbi, odnosno gde su dobrodošli samo Srbi koji misle kao Šiptari i koji slušaju Šiptare.

„Srećom u parlamentu nema Srbina koji misli kao Aljbin Kurti“, dodaje Vulin.

Priča o Briselskom sporazumu je razbila legendu u koju su mnogi verovali, kazao je ministar odbrane i dodao da je to legenda o tome da „Šiptari imaju besu, reč koju kada daju od nje ne odstupaju“.

„Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum, formirati SZO, a onda je Tači izašao i rekao ja sam sve to lagao i neću nikada sprovesti SZO. Istu takvu besu smo čuli više puta od šiptarskih rukovodilaca i svaki put se pokazalo da lažu“, istakao je.

Navodeći da Albanci ne drže reč i da lažu kada god mogu i gde god mogu, Vulin je kazao:

„Nadam se da će međunarodna zajednica to jednom shvatiti i da će se u skladu sa tim ponašati“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 35°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana