Vulin:Hvala svima, bila je čast služiti vojsci, narodu, državi Tanjug

Objavljeno: 28.10.2020. 10:58 Izmenjeno: 28.10.2020. 13:14

Aleksandar Vulin, koji je u protekle četiri godine obavljao funkciju ministra odbrane, zahvalio je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na godinama zajedničke službe vojsci, državi i narodu uz poruku da bila čast obavljati taj posao.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vulin je naveo da je zahvalan svakom pripadniku posebno i posebno vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću na prilici da učestvuje u obnovi i jačanju srpske vojske.

„Istorija Srbije je istorija borbe za slobodu, a nema slobodne Srbije bez jake vojske, slobodne od naređenja i odluka stranaca“, naveo je Vulin.

Dodaje da su se zajedno borili i izborili da odluke o vojsci donosi samo Srbija, kao i da su izborili za pravo da brinu o Republici Srpskoj i svim Srbima gde god da žive.

Odato je dužno poštovanje ratnim komandantima, kaže Vulin i dodaje da je odbijeno da se Srbija odriče i stidi svojih heroja.

„Zahvaljujući vašoj upornosti i tvrdoglavosti, zahvaljujući ličnom angažovanju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, vojska, koju sa ponosom pozdravljam, nakon završetka mog služenja je jača, opremljenija, obučenija i zadovoljnija nego što je bila“, poručio je.

Vulin je zaključio da su nakon godina zapuštanja Vojske, došle godine rasta i obnove na ponos države i naroda.

Vulin je predložen za novog ministra unutrašnjih poslova u narednoj vladi, koja bi danas trebalo da položi zakletvu u parlamentu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 8°C
Min: 1°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana