Vulin:Ðukanović bez dokaza, za sve krivi Srbe Tanjug

Objavljeno: 22.02.2020. 10:42 Izmenjeno: 23.02.2020. 19:34

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je  da Milu Ðukanoviću kao osnivaču nove vere i crkve nije potreban dokaz da bi za razbijanje SFRJ okrivio Srbe, i da zločin u Srebrenici nazove genocidom.

„Milo Ðukanović osniva crkvu i kao svaki osnivač vere koji je doživeo prosvetljenje ima potrebu da sledbenicima objasni kako je nastao svet. Za početak Ðukanović je vernicima podelio objavu o nastanku post Jugoslovenskog sveta.

Za veru nije potreban dokaz, zato Ðukanović i može da za razbijanje SFRJ okrivi Srbe. Ne napad Slovenačkih separatista na JNA, ne ubijanje Srba u gradovima od Tuđmanovih ustaša, ne preglasavanje Srba u BiH i sprovođenje islamske deklaracije, ne zločine UČK i NATO agresiju. Zato mu je zločin u Srebrenici genocid, a 3.000 ubijenih Srba u Podrinju nije vredno ni pomena“, rekao je Vulin reagujući na navode predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića u intervjuu sarajevskoj TV „Face“, navodi se u saopštenju pres službe Ministarstva obrane.

On ističe da nakon prosvetljenja nužno mora da nastupi i pokajanje.“Zato vernici Milove crkve nestrpljivo očekuju da Ðukanović tačno objasni za koje svoje reči i dela u vreme dok je vladao Srbima kao Srbin se duboko i iskreno kaje i koje je nesreće izazvao srpskom politikom koju je sprovodio sve do 1999. Savle je nakon prosvetljenja postao Pavle i prestao je da proganja hrišćane, Milo je nakon prosvetljenja počeo da progoni pravoslavne hrišćane i ostao je Milo“, zaključio je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Sreda
Jak vetar

Max: 6°C
Min: 1°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana