Vulin:Država će nastaviti da ulaže u razvoj policije tanjug

Objavljeno: 05.04.2022. 12:30 Izmenjeno: 05.04.2022. 12:38

Ponosan sam na svaku policijsku prostoriju koju smo izgradili i adaptirali, baš kao što sam zahvalan ponovo izabranom predsedniku Vučiću za svu pomoć i podršku koju pruža policiji“, istakao je Vulin.

foto tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je  prilikom obilaska prostorija nove Policijske stanice u Svilajncu, da će država Srbija, na čelu sa ponovo izabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da ulaže u jačanje i razvoj srpske policije, u poboljšanje materijalnog statusa njenih pripadnika, te da se nastavlja masovna izgradnja i rekonstrukcija policijskih objekata.

„Svako ulaganje u policiju je ulaganje u bezbednost i sigurnost naših građana, naših ulica, kvartova, svakog mesta, grada i opštine. Država Srbija, u prethodnom periodu pokazala je koliko ceni tvrdoglavu i snažnu borbu naših policajaca za mir i sigurnost građana i naše države, ne samo kroz poboljšanje uslova rada, već i kroz jačanje njihovog materijalnog položaja. Pripadnici policije su to svojim radom i delima zaslužili“, istakao je ministar policije, saopštio je MUP.

„Ponosan sam na novu Policijsku stanicu u Svilajncu, baš kao što sam ponosan i na svaki drugi policijski objekat koji smo izgradili i obnovili u proteklih godinu i po dana. Baš kao što se obnavlja i podiže čitava država, tako treba da se obnavlja, podiže i unapređuje infrastruktura Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovako masovna obnova i izgradnja policijskih uprava, stanica, ispostava, vatrogasnih objekata ne pamti se još od šezdesetih godina prošlog veka. Od sada će pripadnici policije u Svilajncu imati nov, moderan, savremen prostor za rad, jer je apsolutno sve sređeno, od fasade, preko instalacija i nameštaja. Veliko hvala i Opštini Svilajnac koja je ustupila zgradu za novu policijsku stanicu. Ponosan sam na svaku policijsku prostoriju koju smo izgradili i adaptirali, baš kao što sam zahvalan ponovo izabranom predsedniku Vučiću za svu pomoć i podršku koju pruža policiji“, istakao je Vulin.

On je podsetio da su pored nove Policijske stanice Svilajnac, izgrađene i rekonstruisane i mnoge druge policijske stanice i ispostave i u Lebanu, Bojniku, Bajinoj Bašti, te da su mnoga mesta širom Srbije po prvi put dobila svoju policijsku ispostavu kao što je slučaj na Kopaoniku, Zlatiboru, Staroj Pazovi i drugim mestima.

Vulin je zahvalio predsedniku opštine Predragu Milanoviću i Opštini Svilajnac, koja je policiji ustupila zgradu u kojoj je smeštena nova policijska stanica, istakavši da policija, društvo i lokalna samouprava imaju isti zajednički cilj, sigurne i bezbedne ulice i škole.

Pre početka sastanka sa načelnikom Policijske stanice Svilajnac Dejanom Mikićem koji ga je informisao o stanju bezbednosti prostora koji pokriva ova stanica, ministar policije Aleksandar Vulin položio je cveće na spomen-ploču poginulim policijskim službenicima Policijske stanice Svilajnac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 22°C

Slaba kiša

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana