Vulin:Đukanović ne može da traži od Srbije da ne brine o Srbima Studio B, Tanjug

Objavljeno: 30.01.2020. 12:08 Izmenjeno: 30.01.2020. 18:44

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da crnogorski predsednik Milo Đukanović može da „izmišlja pretnje“, ali da ne može od Srbije da traži da ne brine o Srbima.   

„Zašto je postojanje srpske nacije u Crnoj Gori pretnja za Mila Đukanovića i njegove Crnogorce? Zašto su podignuta tri prsta razlog za batinanje? Zašto su poželjni svaki pregovarač i svaka crkva samo ako nisu srpski patrijarh i Srpska pravoslavna crkva? Zašto je trobojka postala uvredljiva u Crnoj Gori, a uriniranje po njoj nije? Zašto svaki predsednik države iz okruženja može i sme da brine o svom narodu u Crnoj Gori, osim predsednika Srbije“, poručio je Vulin u odgovoru Đukanoviću koji je rekao da Srbija nameće srpstvo izvan svojih granica.

„Đukanović ima pravo da prvi u svojoj porodici postane Crnogorac, ali nema prava da ostajanje drugih porodica u srpstvu proglasi pretnjom. Može svoj put do Boga Đukanović da traži preko Miraša, ali ne može da brani Srbima da za svog zastupnika pred Bogom imaju patrijarha Irineja i da decu krste u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Može Đukanović da izmislja pretnje, ali ne može od Srbije da traži da ne brine o Srbima i njihovom postojanju“, poručio je Vulin u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 3°C

-

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana