Vulin: Žao mi je što NATO nema hrabrosti da prizna zločin Tanjug

Objavljeno: 27.03.2019. 14:28 Izmenjeno: 28.03.2019. 12:53

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da mu je žao što NATO nema hrabrosti da kaže da je bombardovanje Jugoslavije bilo greška, ako ne i strašan zločin.

 

„A bio je zločin“, rekao je Vulin komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da „bombardovanje nije bilo upereno protiv naroda“.

„Generalni sekretar je rekao da je narod Srbije bombardovan da bi se sprečile kolone izbeglica. Kolone izbeglica su krenule posle NATO bombi, a ne pre njih. Izbeglištvo i kolone izbeglica su bile posledica, a ne uzrok NATO bombi i ako bi bili do kraja dosledni sebi, u ovoj misli koju je rekao generalni sekretar, onda će verovatno biti bombardovani i prostor tzv. Kosova i na primer Hrvatska, odakle je proterano 250.000 Srba, pa je sa prostora KiM proterano još 250.000 Srba. Nisam čuo da su bilo koga bombardovali zbog tako nečega“, rekao je upitan da komentariše izjavu Stoltenberga.

Ponovio je da veliki i moćni nisu u stanju da priznaju svoje greške, te dodao da je NATO agresija bila ne greška, strašan zločin protiv Srbije i njenog naroda.

Bila je, međutim, kako kaže, i zločin i protiv međunarodnog prava, zločin koji je promenio svet.

„Posle tog zločina više nikada ništa nije moglo da bude isto. Žao mi je što nemaju hrabrosti da priznaju ovaj zločin, ovu grešku i ponekad kada čujemo da kažu da im je žao zbog civilnih žrtava, ne mogu, a da ih ne pitam a zašto vam nije žao naših vojnika i policajaca“, rekao je Vulin i upitao ko to ima pravo da ubije vojnika i policajca u jednoj slobodnoj i suverenoj zemlji samo zato što on služi na teritoriji svoje zemlje.

Upitao je i zašto im je žao gardista u bolnici „Dragiša Mišović“, a žao im je pacijenata i jesu li li njihovi životi manje vredni.

„Jesu li životi pripadnika 250. raketne brigade manje vredni samo zato što su nosili uniformu? Nadam se da ćete jednog dana smoći snage da priznate da je NATO agresija bila strašan zločin, da izrazite žaljenje i izvinjenje za svaku žrtvu, za svakog civila, policajca i vojnika“, poručio je ministar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana