Vulin: Žandarmerija spremna da ispuni svaku naredbu Vučića Tanjug

Objavljeno: 07.06.2021. 17:59 Izmenjeno: 08.06.2021. 09:05

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je  tokom obilaska baze Odreda Žandarmerije u Nišu da je profesionalna i obučena policija garant sigurnosti i da će se u zaštiti bezbednosti građana i države nemilosrdno boriti „protiv svih onih koji pokušavaju da uruše budućnost naše dece“

„Pripadnici Žandarmerije spremni su i obučeni da odgovore na sve bezbednosne izazove i ispune svaku naredbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je jasno poručio da u zaštiti države i njenog integriteta, ekonomske stabilnosti i borbi protiv svih vidova kriminala neće i ne može biti zaštićenih“, rekao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo UNUTRAŠNJIH POSLOVA.

On je pripadnicima Žandarmerije poručio da porodice koje ih čekaju zaslužuju da im se vrate živi i da je zato prva i najveća briga bezbednost svakog od njih, kao i da će biti učinjeno sve da budu opremljeni i obučeni.

„Svojim porodicama i zemlji trebate živi i zdravi i zato je briga o vašoj bezbednosti na prvom mestu. Ne mora se biti mrtav, da bi se bio heroj, vratite se iz svake akcije kao živi heroji“, poručio je Vulin.

Dodao je da dani, meseci i godine koji su pred nama neće biti laki i mirni, ali da će bezbednosni sistem Srbije „u trenucima kada zlo nastupi i kada je naš narod ugrožen biti jedno, spreman da sačuva svoju zemlju i narod“.

Pripadnici Odreda Žandarmerije u Nišu kroz taktičko-pokaznu vežbu prikazali su sposobnosti i veštine u rešavanju kriznih situacija izazvanih terorističkim napadom, pružanju pomoći taocima, kao i taktike upotrebe streljačkog naoružanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana