Vulin: Zajednički do rešenja migrantske krize

Objavljeno: 05.03.2016. 20:01 Izmenjeno: 05.03.2016. 20:01

Grčka u Srbiji ima prijatelja spremnog da u potpunosti učestvuje u zajedničkom rešenju izbegličke krize, iz koga ni jedna zemlja na migrantskoj ruti ne treba da bude isključena, izjavio je ministar rada Aleksandar Vulin, povodom pisanja grčkih medija.

Grčki list „Vima“ tvrdi da je Atina uputila protestne note Makedoniji i Srbiji, u kojima ih upozorava na moguće ugrožavanje bilateralnih odnosa ukoliko te dve zemlje ne promene stav u pogledu izbegličke krize.

„Grčka i Srbija imaju dobre i prijateljske odnose i oni će nastaviti da se razvijaju. Naša politika je jasna i otvorena, kako se ponašaju druge zemlje na ruti, posebno zemlje primaoci migranta, tako će se ponasati i Srbija“, istakao je Vulin, koji je i predsednik radne grupe za rešavanje mešovitih migracionih tokova.

On je podsetio da Srbija od početka migrantske krize traži jedinstven evropski pristup u njenom rešavanju.

Upravo zato, dodaje, Srbija traži da EU fondovi namenjeni za pomoć rešavanju migrantske krize treba da budu dostupni i zemljama koje nisu članice EU, ali se suočavaju sa istim problemima kao da jesu.

Na sve skupove koje je organizovala Srbija, ističe Vulin, pozivani su i predstavnici Grčke, kao i svih ostalih zemalja koje su pogođene krizom, u pokušaju da se zajedničkim radom dođe do zajedničkog resenja.

„Smatramo da samo zajednickim radom i uzdržavanjem od jednostranih poteza možemo da upravljamo migrantskim tokovima i pomognemo svakoj od zemalja, ali i ljudima koji beze od rata“, poručio je ministar.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 22°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana