Vulin: Za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal Tanjug

Objavljeno: 18.01.2022. 11:43 Izmenjeno: 19.01.2022. 14:51

Hoću da poručim našim dragim građanima u Severnobanatskom okrugu da uvek i u svakom trenutku mogu da se oslone na svoju policiju koja ih čuva i štiti.

 

 

foto Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je  Policijsku upravu Kikinda i istakao da od svakog policijskog službenika očekuje da pokaže efikasnost, rad, rezultate i posvećenost u suzbijanju uličnog kriminala kojim su obični ljudi u najvećoj meri pogođeni.

„Za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal. Sa svima onima koji krše zakon i ugrožavaju i nanose štetu našim građanima borićemo se jednakom posvećenošću i energijom.

Policija je uporna i istrajna u borbi protiv džeparoša, protiv onih koji pljačkaju ljude u autobusima, koji pljačkaju naše bake i deke, protiv onih koji otimaju torbe i novčanike na ulici, protiv onih koji uništavaju mir i spokoj našim građanima“, poručio je Vulin nakon obilaska Policijske uprave u Kikindi i razgovora sa načelnikom i rukovodiocima ove uprave koji su ministru Vulinu predstavili postignute rezultate i buduće planove i aktivnosti, saopštio je MUP.

Ministar policije je ponovio da će uspeh svakog načelnika policijske uprave u Srbiji meriti prema tome koliko su suzbili ulični kriminal i učinili da se građani osećaju sigurno, jer je to njihov primarni zadatak.

„Na osnovu toga da li su sugrađani zadovoljni radom policije, da li se osećaju bezbedno i sigurno, da li nemaju bojazni i strah kada decu šalju u školu, ceniću koliko je neki načelnik uspešan ili nije uspešan u svom radu“, poručio je ministar.

Prema rečima Vulina, smanjenje opšte stope kriminala na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Kikindi je za pohvalu, ali je dodao da to nije rezultat na kome treba stati.

„Zadovoljan sam činjenicom da je u oblasti opšteg kriminala smanjen broj krivičnih dela za skoro sedam posto, to znači da radite vredno, svakodnevno i kontinuirano, ali moramo nastaviti još snažnije da se borimo i ostvarujemo još efikasnije rezultate“, naglasio je Vulin.

Ministar policije osvrnuo se i na suzbijanje ilegalnih migracija na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Kikindi.

Naglasio je da je tokom prošle godine u saradnji sa Žandarmerijom i Republičkim komesarijatom za izbeglice sprovedeno 11 akcija tokom kojih su 2.244 migranta premeštena u prihvatne centre.

„Srbija neće biti parking za migrante. Migrantska kriza nije nešto što je izazvala Srbija i naša zemlja je neće ni rešiti, ali na našoj teritoriji migranti će morati da se ponašaju u skladu sa zakonom ove zemlje. Srbija je jedna od retkih zemalja Evrope koja se prema migrantima ponaša humano, poštujući njihova ljudska prava i dostojanstvo, ali isto tako nećemo dozvoliti da migranti vrše krivična dela prema našim građanima i da remete njihov svakodnevni život“, poručio je Vulin.

Vulin je na početku posete Policijskoj upravi u Kikindi položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana