Vulin: Vučić se nije čuo s narko dilerima, ali Đilas jeste Tanjug

Objavljeno: 15.03.2021. 17:14 Izmenjeno: 15.03.2021. 17:14

MInistar unutrašnjih poslova Aleksandar Vilun demantovao je navode koje je u medijima izneo predsednik Starnke slobode i pravde Dragan Đilas, negirajući u potpunosti da predsednik Aleksandar Vučić ima bilo kakve veze sa bivšim zamenikom nacelnika SBPOK-a Goranom Papićem

„Dragan Ðilas istinu govori samo kada priča o Jeremiću, u drugim prilikama laže. Tako laže da je predsednik Vučić odgovoran za postavljenje i napredovanje Gorana Papića u MUP-u. Vučić nije postavio Papića nigde, ali je zato Ðilas lično postavio za gradskog menadžera Aleksandra Bjelića, koji je sa još osam fukcionera Ðilasove vlasti opljačkao Beograd za šest miliona evra za šta je i poslat u zatvor“, rekao je Vulin, a prenosi MUP u saopštenju.

Kako navodi, Papić jeste od konobara postao policajac, ali je Bjelić od vozača postao gradski menadžer.

Razlika je, napominje, u tome što, kako tvrdi, Vučić nije postavio Papića, a Ðilas Bjelića jeste.

U vreme Vučićeve vlasti Papić je uhapšen, a Bjelić je do zadnjeg sekunda Ðilasove vlasti bio na slobodi, bogat, zaštićen i bahat, naveo je Vulin.

„Vučića su prisluškivali tako što su ljude sa kojima može da se čuje stavljali na mere, dajući sudijama lažna obrazloženja, i zato nijedno od 26 prisluškivanih lica nije ni uhapšeno ni osuđeno, a ni u jednom razgovoru od 1.572 ni MUP ni tužilaštvo nisu pronašli ništa što bi bio kriminal“, naveo je ministar.

Objašnjava da se mere, uključujući i prisluškivanje, uspostavljaju da bi neko bio uhapšen i osuđen, a ne da bi se snimali razgovori koje imaju sa predsednikom ili članovima njegove porodice.

„Vučić se nije čuo ni sa jednim narko-dilerom, ali Ðilas i njegova radnica Marinika jesu“, navodi ministar Vulin.

U saopštenju Vulin podseća i da je u vreme kada je gradonačelnik Beograda bio Dragan Ðilas,u gradu počinjeno 33.009 krivičnih dela, a da je prošle godine broj krivičnih dela bio za 13.500 manji. U odnosu na 2011. broj teških krađa smanjen je za 8.000, navod Vulin i zaključuje da „reći da je Beograd manje bezbedan posle nego pre hapšenja Belivuka i Miljkovića može samo onaj kome je žao što su te ubice u zatvoru“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana