Vulin: VS nije odnarođena institucija Tanjug

Objavljeno: 14.12.2019. 16:29 Izmenjeno: 14.12.2019. 16:29

U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu održan prikaz mešovitih borilačkih sportova za pripadnike Specijalne brigade Vojske Srbije i Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, kome je prisustvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on je ocenio da sport u Vojsci Srbije nije samo sticanje fizičke kondicije, već način da se pokažu moralne vrednosti koje su pripadnici vojske usvojili.

Vulin je istakao da „Vojska Srbije nije nikakva odnarođena institucija, skup plaćenika kojima može da se naredi bilo šta i da se pošalju bilo gde“,i dodao da „nju ne čini tehnika ni naoružanje, već vrednosti zbog kojih postoji.

„Obaveza svih pripadnika Vojske Srbije jeste da čuvaju najviše vrednosti našeg naroda i naše zemlje, vrednosti koje su naš narod učinile vrednim ponavljanja, vrednosti koje su naš narod učinile velikim”, poručio je ministar odbrane.

On je rekao i da je svim pripadnicima VS omogućeno je da se bave sportom, da su obezbeđene i materijalne stimulacije za one koji postižu najbolje rezultate, kao i da se svako od njih „unapređuje u svakom smislu, i fizičkom i psihičkom“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana