Vulin: Vojska Srbije motivisana za vežbu „Sadejstvo 2020“ Tanjug

Objavljeno: 06.10.2020. 15:54 Izmenjeno: 07.10.2020. 10:42

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su  uvežbavanju jedinica Vojske Srbije za izvođenje Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“, koja će u subotu 10. oktobra biti održana na Privremenom poligonu „Pešter“

TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA / an

Vulin je tom prilikom rekao da sve predviđene radnje idu svojim tokom, odnosno da se sve odvija po planu.

Najvažnije je da su svi ljudi zdravi, motivisani da daju sve od sebe i trude se da Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“ bude baš onakva kakva i jeste naša vojska, naglasio je ministar odbrane.

Zamenik rukovodioca vežbe za Kopnenu vojsku brigadni general Željko Kuzmanović rekao je da se jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Kopnene vojske zajednički pripremaju za predstojeću vežbu i da su realizovale i izvele sva pripremna gađanja i aktivnosti te da su pripremljene došle na Privremeni poligon „Pešter“.

„Prethodnih dana organizovali smo život i rad na logorskoj prostoriji i realizovali individualna i zajednička uvežbavanja s ciljem postizanja što boljih rezultata na predstojećoj vežbi“, objasnio je Kuzmanović.

Dodao je da su pripadnici oba vida Vojske Srbije pokazali izuzetnu motivisanost za realizaciju te aktivnosti, a kroz motivaciju pokazali su i visoku stručnost i osposobljenost za realizaciju predstojećih zadataka i za rukovanje i upravljanje složenim borbenim sistemima.

Kuzmanović ističe da su na poligonu i pripadnici 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, koji su, kako kaže takođe „prikazali visok stepen stručnosti i osposobljenosti za izvršenje zadataka“.

Vežbu „Sadejstvo 2020“ izvode jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, borbena grupa iz sastava Kopnene vojske i jedinice za specijalne operacije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Cilj vežbe je prikaz obučenosti komandi i jedinica Vojske Srbije u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom izvođenja združene operacije, sa težištem na vazduhoplovnoj vatrenoj podršci snaga Kopnene vojske.

Na vežbi je angažovano oko 3.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i više od 40 vazduhoplova.

Današnjem uvežbavanju prisustvovali su i pomoćnik ministra Nenad Miloradović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana