Vulin: Vojna policija uvek spremna da zaštiti zemlju Tanjug

Objavljeno: 20.10.2020. 14:40 Izmenjeno: 21.10.2020. 10:37

Vojna policija uvek spremna da zaštiti našu zemlju, način života i ustavni poredak, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.  

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je obišao pripadnike Petog bataljona vojne policije Kopnene vojske i 25. bataljona vojne policije Garde.

Komandant Petog bataljona vojne policije potpukovnik Vladimir Petrić uručio je Vulinu kolaž fotografija nastalih tokom poseta ministra odbrane jedinicama vojne policije, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za te jedinice u prethodnom periodu.

Ministar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je vojna policija važan deo naše vojske.

Naveo je da se mnogo ulagalo u razvoj vojne policije, u popravljanje materijalnog položaja svih pripadnika, ali i u obezbeđivanje svega onoga što je potrebno da bi mogli da rade.

„Vojna policija je dobila uniforme koje je sama kreirala, dobila vozila koje je sama tražila, dobila oružje i opremu koja odgovara u potpunosti njihovim zadacima“, napglasio je ministar Vulin.

Vojna policija, zaključio je ministar odbrane, uvek je tu za svoj narod i nikada nije bilo krizne situacije u kojoj vojna policija nije bila spremna da zaštiti našu zemlju, naš način života i naš ustavni poredak.

Tokom obilaska, ministru odbrane prikazan je deo obuke pripadnika vojne policije, kao i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Petog bataljona vojne policije Kopnene vojske i 25. bataljona vojne policije Garde.

Obilasku je prisustvovao i načelnik Uprave Vojne policije brigadni general Rajko Milovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana