Vulin: Vojna akademija je ponos MOD i VS Tanjug

Objavljeno: 07.03.2020. 17:02 Izmenjeno: 07.03.2020. 21:09

Vojska Srbije poklanja veliku pažnju vojnom obrazovanju, a svaki kadet Vojne akademije, vojni gimnazijalac i učenik Srednje stručne vojne škole trebalo bi da zna da ga u vojnoobrazovnim ustanovama očekuju najbolji profesori, veoma dobri uslovi, sigurna i stabilna karijera, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vulin je u pratnji rektora Univerziteta odbrane, general-potpukovnika Gorana Radovanovića, i načelnika Vojne akademije, general-majora Bojana Zrnića, na Vojnoj akademiji obišao novoformirane kabinete Geografsko-informacionog sistema i taktike.On je takođe prisustvovao danu „Otvorenih vrata“, aktivnosti koju Vojna akademija organizuje svake subote tokom trajanja konkursa za upis.

„U Vojnoj akademiji zaista može da se stigne do najviših naučnih znanja. Ovde možete da dođete u kontakt ne samo s vojnom naukom već i s brojnim tehničkim naukama koje su na nivou bilo kog svetskog univerziteta. Svaki polaznik Vojne akademije treba da zna da će se o njemu ovde brinuti, da su mu ovde obezbeđeni apsolutno svi uslovi za rad, učenje, bavljenje sportom i da će ovde provesti dobro vreme gde će rasti kao zdrav i uspešan čovek“, rekao je ministar.

On je istakao da je Vojna akademija ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i podsetio da su oficiri koji su završili Vojnu akademiju čuvali svoju zemlju nebrojeno puta, uključujući i suprotstavljanje NATO agresiji 1999.

Načelnik Vojne akademije Bojan Zrnić podsetio je da svi zainteresovani za upis u Vojnu akademiju, na Medicinski fakultet VMA, u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu, svoje prijave mogu podneti do 15. marta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana