Vulin: Veće prisustvo policije na rekama širom Srbije Tanjug

Objavljeno: 20.07.2021. 15:05 Izmenjeno: 20.07.2021. 20:12

Ministar unutrasnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je Policijsku upravu Zrenjanin, koja posle 30 godina ima čamac kojim može adekvatno da kontroliše rečne tokove i obalu, gde je poručio da je bezbednost građana na rekama važna kao i na putevima i najavio veće prisustvo pripadnika policije na rekama.

Ministar je, sa direktorom policije Vladimirom Rebićem održao radni sastanak sa načelnikom i ostalim rukovodiocima PU Zrenjanin, i najavio veće prisustvo pripadnika policije na rekama širom Srbije.

„Rečni saobraćaj jednako je važan kao i drumski, bezbednost građana na rekama jednako je važna kao i na putevima. Policija je svoje prisustvo na rekama povećala i to će činiti u još većem obimu i kapacitetu“, kazao je Vulin, saopštilo je MUP.

Načelnik PU u Zrenjaninu Slaviša Lakićević zahvalio se ministru Vulinu, jer posle 30 godina ta Policijska uprava ima čamac kojim može na adekvatan način da kontroliše rečne tokove i obalu, kao i 256 kilometara plovnog puta što će, prema njegovim rečima, povećati bezbednost građana na rekama.

Takođe, kako je rekao, akcenat će biti, kao i do sada, na pravovremenom i brzom reagovanju na prijave i zahteve građana, kao i profesionalizmu u radu, kroz uključivanje različitih institucija u rešavanju problema.

Vulin je na sastanku istakao i da policijski službenici moraju da budu prvenstveno na usluzi građanima i istakao da je na području PU Zrenjanin smanjena stopa opšteg kriminala za sedam odsto u odnosu na prošlu, odnosno 12 odsto u odnosu na 2019. godinu.

„Rezultati rada ove policijske uprave su vidljivi, ali ja hoću da mi svoj rad merimo i po osećaju sigurnosti kod građana. Hoću da svaki običan čovek koji pošteno živi od svog rada zna da je njegova policija tu za njega, da ima poverenja, da zna da može da se obrati policiji, da nema strah ni bojazan da će ga neki ološ odžepariti na ulici, ukrasti mu poslednji novac iz novčanika i da će to proći nekažnjeno i bez sankcija. Uspeh našeg rada meri se osećajem sigurnosti kod građana“, poručio je Vulin.

Nakon sastanka, ministru su pripadnici PU Zrenjanin uručili sliku sa banatskim motivom i unikatni lovački nož, kako se navodi, kao izraz zahvalnosti za sve što je učinio i što čini za dalji napredak i razvoj te policijske uprave i bolji položaj i status njenih pripadnika.

Vulin je na početku posete PU Zrenjanin odao počast i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima ove uprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana