Vulin uručio spomen-medalje lekarima iz Kine Tanjug

Objavljeno: 30.04.2020. 13:28 Izmenjeno: 01.05.2020. 10:21

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uručio je vojne spomen-medalje članovima šestočlanog lekarskog tima iz Kine, angažovanim na pružanju pomoći u suzbijanju epidemije virusa Kovid-19 na teritorije Srbije.

On je na ceremoniji u Domu Garde na Topčideru rekao da u teškim vremenima svako pokaže svoje pravo lice, i ljudi i narodi i zemlje i politike koje ih vode.

„Suočeni s pretnjom smrti i uništenja svako od nas je pokazao svoje najbolje ili najgore, ali sigurno svoje pravo lice. I Srbija i Kina su pokazale lice hrabrih i solidarnih naroda i ljudi. A politika predsednika Vučića i predsednika Ši Đinpinga je pokazala da i udaljene zemlje mogu da budu tako blizu, tako solidarne i tako jedinstvene“, naveo je Vulin.

Zahvaljujući vašem dolasku, obratio se Vulin lekarima, i zahvaljujući odluci predsednika Ši Đinpinga, mi nismo bili sami i zato se više nismo ni plašili.

„Kada su se velike sile otimale između sebe za neki paket rukavica ili maski i gazili svaku ljudskost i čovečnost, zaboravljali na stare saveze i solidarnost, kada su jedni od drugih otimali respiratore, lekove, zatvarali granice pred najbližim susedima i odbijali da pomognu bilo kome, Narodna Republika Kina je došla u pomoć svojoj prijateljskoj Srbiji. Srbija to nikada neće zaboraviti“, poručio je ministar, prenosi Ministarstvo odbrane.

Ambasadorka Čen Bo ukazala je da je velika čast što je danas u prilici da prisustvuje ceremoniji dodele odlikovanja, kao i kada je tim medicinskih stručnjaka po dolasku u Srbiju dočekao predsednik Vučić.

„Danas je ministar Vulin uručio kineskim lekarima vojne spomen-medalje, što u potpunosti odražava uvažavanje koje je srpska strana ukazala njima. U ime kineske ambasade, zahvalila bih srpskoj strani“, navela je ambasadorka Čen Bo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana