Vulin: U Srbiji nijedno mafijaško ubistvo za 12 meseci Tanjug

Objavljeno: 30.12.2021. 10:58 Izmenjeno: 31.12.2021. 09:04

Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj za 12 meseci nije izvršeno nijedno mafijaško ubistvo, naglašava ministar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je zadovoljan rezultatima rada policije u prethodnih godinu dana.

„Policijski posmatrano ovo je bila dobra godina. Ovo je bila godina u kojoj su Beograd i Srbija, verovatno jedina zemlja u Evropi i jedini grad te veličine, u kojima za godinu dana nije bilo nijedno mafijaško ubistvo. To je rezultat za koji ja nisam siguran da može da se ponovi. Za godinu dana da nemate nijedno mafijaško ubistvo u gradu od dva miliona stanovnika ili zemlji veličine kakva je Republika Srbija. Stvarno moram da čestitam svim policajcima zbog toga, nije to slučajno“, rekao je Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi.

Vulin je istakao da svaki policajac i svaki pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova ima veliko poštovanje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zahvalnost za sve što je uradio kako bi oni živeli i radili u što boljim uslovima.

„Predsednik Vučić je od nas tražio da poštujući zakon čuvamo red i mir u ovoj zemlji, da poštujući zakon obezbedimo da se svaki građanin ove zemlje oseća dobro, da zna da je u sigurnoj i stabilnoj zemlji.

Zaista, svaki pripadnik MUP ima veliko poštovanje prema predsedniku Vučiću i zahvalnost za sve što je uradio za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Mi smo se ove godine opremili u neverovatno brzom roku, nijednog policajca više nećete videti u onoj zarozanoj, prljavoj, pocepanoj uniformi, svaki je dobio novu uniformu. Dobili smo i nova vozila, naoružanje, raznu tehničku opremu koja god nam je bila potrebna. Povećane su nam plate prvo tri, pa još dva posto, sad će nam januarska plata biti povećana za još sedam posto. Nikada nije bio ovakav broj nagrada za policajce. Jednostavno, daleko je bolji materijalni položaj svih pripadnika MUP, a kao što vidite rezultate – ovo je bezbednija zemlja, ovo je bolja zemlja nego što je bila“, naglasio je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana