Vulin u Šidu: Vojska Srbije je tu da pomogne Tanjug

Objavljeno: 17.05.2020. 15:11 Izmenjeno: 18.05.2020. 12:02

Ne očekujemo velike probleme, ali hoćemo da pomognemo da se naši građani osećaju bolje, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin posle obilaska jedinica Vojske Srbije koje su angažovane na obezbeđenju tri migranska kampa u Šidu.

„Ne očekujemo da ovde bilo ko treba ili može da upotrebi silu, ali hoćemo da pomognemo da se naši građani osećaju bolje, da su mirniji, sigurniji, da posebno migrantima koji su eventualno van kampova ne dozvolimo da prave nikakve probleme“, rekao je Vulin.

Kaze da će sve potrebe migranata koji se nalaze u prihvatnim centrima biti zadovoljene.

Vojska Srbije od juče je po naredbi predsednika Srbije Aleksandra Vučić preuzela spoljno obezbeđenje prihvatnih cenatara “Adaševci”, “Principovac” i “Šid-Stanica, kako bi pružila pomoć Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Vulin, koji je vojne jedinice obišao sa zamenikom načelnika Generalštaba general-majorom Petrom Cvetkovićem, istakao je da je vojska tu da bi obezbedila mir i sigurnosti za sve građane Opštine Šid, ali isto tako i da bi zaštitila migrante.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić rekao je da je Vojska tu ne zato što se nešto desilo, već da se ne bi desilo.

„Zahvalan sam i Vojsci i ministru Vulinu kao šefu Radne grupe za migracije, ne samo na ovom potezu, već na celom angažovanju u prethodna tri meseca. Pokazalo se da je angažovanje vojske dovelo do toga da nijedan migrant nije zaražen, da nemamo nikakve ekcese prema spoljnoj zajednici i da sada svi zajedno treba da vidimo kako da im omogućimo ono što najviše žele – da nastave put mirno, bezbedno i u sigurnosnom i u epidemiološkom smislu“, rekao je Cucić.

Prihvatne centre u Opštini Šid danas je obišao i načelnik Uprave vojne policije brigadni general Rajko Milovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana