Vulin: U porastu samo narušavanje javnog reda i mira Studio B

Objavljeno: 16.11.2020. 18:38 Izmenjeno: 17.11.2020. 10:43

Skupštinski odbor za odbranu i unutrašnje poslove usvojio je izveštaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova od jula do septembra ove godine.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da su sva krivična dela, sem narušavanja javnog reda i mira, u padu i poručio da policija, koja je tokom nedavnih demonstracija ispred Doma Narodne Skupštine pokazala veliku uzdržanost, mora da bude zaštićena i da zaslužuje podršku svih građana.

Vulin je, predstavljajući izveštaj o radu, rekao da je u odnosu na isti period prosle godine smanjen broj krivičnih dela za 13,1 odsto, a da je procenat rasvetljenih poboljšan sa 54,2 na 55, 8 odsto, navodeći da su rasvetljene dve likvidacije osoba iz kriminogenih sredina koje su se dogodile na Novom Beogradu i u Kaluđerici. Sva krivična dela su u padu osim  narušavanju javnog reda i mira, čemu su, kaže, doprinele rušilačke demonstracije u Beogradu.

Često se u javnosti pravi ružna percepcija da je svako nasilje nad policajcem opravdano i to nije normalno. Nije normalno napasti policajca, bacati metalnu ogradu na njega ispred skupštine, polomiti mu noge. Tu nema opravdanja, rekao je Vulin i podsetio kako u sličnim slučajevima reaguju policije drugih zemalja.

Vulin je, odgovarajući na pitanje članova Odbora o bezbednosnoj izloženosti predsednika Vučića, rekao da je on neprekidno na meti onih protiv kojih ova država mora da se bori. Mislim na mafiju i organizovani kriminal. Svakom je jasno da je predsednik ključni čovek u borbu protiv organizovanog kriminala. Čovek čiji politički autoritet najbrže stavlja sve resurse države u borbu protiv organizovanog kriminala i mafije, naravno da je, sa članovima porodice, najviše izložen opasnosti. Neće biti zaštićenih u borbi protiv mafije i kriminala, pa ni u oblasti sporta, što je Vucic jasno poručio i članovima svoje partije, kaže ministar Unutrašnjih poslova.

Održavamo stabilan red i mir, uz uvažavanje prioriteta i potreba lokalnih zajednica i pojedinaca. Radimo i na sebi, edukaciji stručnoj obuci i usavršavanju kadrova. Nabavljamo opremu i sredstva za svakodnevne i specijalne zadatke, jer kaže ministar Vulin, policajac mora da ima sve što je potrebno kako bi mogao najbolje da reaguje u svakoj situaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana