Vulin u Bačkoj Topoli: Vojska je tu da pomogne Tanjug

Objavljeno: 03.02.2018. 12:27 Izmenjeno: 03.02.2018. 12:27

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Ambulantu u kasarni „Bačka“, u Bačkoj Topoli, u kojoj su organizovani besplatni lekarski pregledi za sve građane, u okviru akcije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Besplatni pregledi organizovali su danas i u Vranju i Kraljevu, podseća se u saopštenju Minsitarstva odbrane.

Prema rečima ministra Vulina, Vojno zdravstvo Srbije je svakako jedno od najznačajnijih delova Ministarstva odbrane.

„Oko 4.500 naših zaposlenih brine o 114.000 vojnih osiguranika, ali brine i o brojnim civilima. U toku prošle godine izvršili smo preglede za više od 500.000 osiguranika koji su najvećim delom civili. Na stacionarnom lečenju imali smo 10.000 vojnika i 20.000 civila“, istakao je ministar odbrane.

On je napomenuo da Vojska suštinski ne pravi razliku između vojnih osiguranika i civila – tu je da pomogne svakom građaninu naše zemlje.

„Upravo zato, danas u Kraljevu, Vranju i Bačkoj Topoli vršimo besplatne preglede za sve ljude, bez obzira da li su vojnici, civili, pa čak i da li imaju bilo kakav oblik osiguranja“, rekao je Vulin.

On je dodao da je ovo način da pokažemo koliko je Vojsci stalo, koliko naši stručnjaci i koliko Vojno zdravstvo uopšte znači svakom građaninu Srbije i da potvrdimo još jednom da koliko god uložite u Vojsku to će se vratiti u životu svakodnevne zajednice i u životu svakoga od nas.

„Vojska je važan deo našeg života i sa vojskom je uvek lakše. Kad god je imate možete da budete sigurni da je pomoć tu, da je blizu, da je brza i da će biti stručna i efikasna. U svakoj oblasti našeg života, vojska je tu da pomogne. Veoma sam zadovoljan zbog velikog broja prijavljenih i očekujemo da će danas u ova tri mesta biti više od 1.000 ljudi koji će biti pregledani“, rekao je ministar Vulin.

On je dodao da će se zbog zaista velikog interesovanja naših građana ovi pregledi ponoviti kako bi svi koji su došli, a nisu stigli na red, biti pregledani ponovo.

Komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Petrović naglasio je da Vojska, kao i uvek, ostavlja kod stanovništva utisak sigurnosti, a kada lekari urade svoj posao na najbolji način oni šalju poruku da Vojska „brani zemlju, leči narod i čuva ga od svih mogućih nedaća“.

Upravnik Vojne bolnice u Novom Sadu pukovnik dr Bratoljub Brkljača istakao je da je Bačka Topola izabrana za današnje preglede jer ima kasarnu i ambulantu.

„Do sada je zakazano više od 230 pregleda. Svi zainteresovani mogu doći na pregled, čak i oni bez zdravstvenog osiguranja, ali uz neki identifikacioni dokument. Nastavićemo s ovom akcijom jer je veliko interesovanje. Cilj je pomoć stanovništvu, zatim preventivni pregledi kako bi određene bolesti za koje pacijenti ne znaju bile otkrivene, jer nemaju uvek mogućnosti da dođu do specijaliste i obave određene analize

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana