Vulin: Svi pripadnici VS u mirovnim misijama u svetu zdravi Tanjug

Objavljeno: 19.04.2020. 13:26 Izmenjeno: 19.04.2020. 13:26

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je  Generalštab Vojske Srbije gde se uverio da pripadnici izvršavaju sve planirane zadatke i izjavio da je Vojska pokazala koliki je oslonac svojoj zemlji u trenutnim teškim trenucima.

TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE / an

Vulin je poručio da su svi pripadnici srpske vojske u mirovnim misijama širom sveta i u Kopnenoj zoni bezbednosti dobro, da su zdravi i da obavljaju svoje redovne dužnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar je svim pripadnicima Vojske Srbije i svim pravoslavnim vernicima čestitao Uskrs, poželevši da ga provedu u sreći, zdravlju i razmišljajući i o Srbima, kako kaže, bez obzira gde oni žive.

Načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović istakao je da je stanje srpskih predstavnika u multinacionalnim operacijama redovno, dobro i pod kontrolom.

Tokom današnjeg referisanja Tim za komandovanje snagama Vojske Srbije ministru odbrane je podneo izveštaj o preduzetim merama i angažovanju vojske na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja infekcije virusa Kovid-19.

Izveštaje su putem video linka podneli i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije i tako obavestili ministra odbrane da je stanje redovno, da se izvršavaju svi definisani zadaci i da su bezbedni svi srpski pripadnici koji su angažovani u tim mirovnim misijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana