Vulin: Sve jedinice Vojske Srbije se neprekidno obučavaju Tanjug

Objavljeno: 03.06.2020. 12:12 Izmenjeno: 03.06.2020. 12:12

Sve jedinice Vojske Srbije neprekidno se obučavaju, bez obzira da li su opterećeni nekim drugim zadatkom, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je obišao pripadnike Komande za razvoj Timočke brigade Komande za obuku i 31. pešadijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru.

Zadatak Ministarstva odbrane i čitavog državnog rukovodstva, naglasio je ministar Vulin, jeste da im se omoguće odgovarajući uslovi za to.

„Dobili su nove uniforme, dobili su prvi put nove letnje čizme, povećava se kvalitet svih onih sredstava s kojima rade, a svakako da planiramo i povećanje njihovih zarada u narednom periodu“, istakao je Vulin.

On je dodao da kada se vojnik obezbedi na taj način da može da se posveti samo svom zadatku, obuci i pripremi za sve izazove, mogu da se očekuju najbolji rezultati.

Komandant 31. pešadijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske major Lazar Kalat istakao je da su prikazani sadržaji obučavanja vojnika iz tog bataljona.

„Prvo je prikazan rad voda za podršku jedne pešadijske čete koja realizuje obuku po temi “Izlazak i posedanje vatrenog položaja“, a zatim i streljački vod na motornim vozilima “hamer“ koji je prikazao obuku na tim vozilima u ulozi izviđačke patrole, prilikom blokade puta i napada na kolonu“, naglasio je major Kalat.

On je istakao da je reč o sadržajima obuke koji se izvode svakodnevno u pešadijskim četama bataljona, kao i sadržaji obuke koji se realizuju u okviru priprema deklarisanih jedinica po konceptu operativnih sposobnosti.

„U oba slučaja, težište je na kolektivnoj obuci, kako bi se prikazao rad odeljenja u sastavu voda i način uvežbavanja, da bi stvorili timski duh i unapredili saradnju“, naglasio je Kalat.

Nakon referisanja komandanta Komande za razvoj Timočke brigade pukovnika Branka Radojevića i komandanta 31.pešadijskog bataljona majora Kalata, ministar odbrane prisustvovao je prikazu postupka voda za podršku prilikom izlaska i posedanja vatrenog položaja, prikazu rada streljačkog voda na vozilu „hamer“ u slučaju napada, a obišao je i kapacitete za smeštaj, čuvanje i održavanje naoružanja i vojne opreme.

Obilasku su prisustvovali i načelnik Štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika, načelnik Štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i zamenik komandanta Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana